Selectează o Pagină

 

În data de 11.12.2020, elevii claselor a 6-a A, a 6-a B și a 9-a B, coordonați de doamna profesoară Ciupleu Ioana, au participat la evenimentul mondial Hour of Code, organizat pentru a arăta copiilor faptul că programarea poate fi învățată de orcine dorește și poate fi o activitate distractivă.

Hour of Code are loc are loc în fiecare an în timpul Săptămânii de Educație în Informatică. Săptămâna de Educație în Informatică se ține anual în semn de apreciere a zilei de naștere a pionierului în calculatoare Amiral Grace Murray Hopper (9 decembrie 1906).

O oră ajunge doar pentru a învăța că informatica este distractivă și creativă, că este accesibilă la orice vârstă, pentru toți elevii, indiferent de formație. Măsura succesului în această campanie nu este dată de cât de mulți elevi participă la această activitate. Succesul este reflectat în participarea largă de gen și etnii precum și a grupurilor socio-economice și în înregistrarea și participarea din ce în ce mai numeroasă pe care o vedem la orele de programare din cadrul acestui eveniment, de la toate nivelurile.

prof. Ciupleu Ioana