Selectează o Pagină

Elevi din clasa 12B și 11B au participat în 8 decembrie 2020, la ora 19:00 la webinarul gratuit de robotică și programare Arduino desfășurat online, în cadrul evenimentului mondial de programare Hour of Code, organizat de ADFABER. La finalul webinarului elevii au fost recompensați cu diplome de participare și au fost invitați să se alăture proiectul Kids in Tech dezvoltat de ADFABER în cadrul căruia pot participa la cursuri de programare gratuite care completează cunoștiințele de programare assimilate în școală și care îi stimulează pe elevi să se înscrie și la concursuri de tehnologie susținute de ADFABER.

În cadrul liceului nostru există din 2018 un cerc de elevi pasionați de robotică, din clasa 12B și 11B, coordonați de prof. Sorina Miheș, care au realizat roboțelul din filmulețul alăturat acestui articol, roboțel pentru care îi mulțumim doamnei director Antonia Nica.

Evenimentul Hour of Code își dorește să arate că programarea nu este grea, oricine o poate învăța! Viitorul aparține tehnologiei, nu va exista nici un job în viitor care să nu fie legat de tehnologie, toate industriile sunt direct schimbate de tehnologie, oportunitățile oferite de tehnologie fiind vaste: digital market, comunicare, creație video, graphic design, game development, game design, jurnalism, editare și bineînțeles programare.

Arduino și meseriile viitorului au un lucru important în comun: ambele presupun automatizare. Astfel elevilor au avut șansa să își descopere sau să aprofundeze  o pasiune care îi va pregăti pentru o carieră de succes. Fiecare elev al secolului 21 trebuie să aibă oportunitatea de a lua parte la crearea tehnologiei ce schimbă lumea în care trăim. Bazele programării ajută la dezvoltarea creativității și abilității de rezolvare a problemelor și pregătește elevii pentru orice viitoare carieră.

Hour of Code are loc are loc în fiecare an în timpul Săptămânii de Educație în Informatică în semn de apreciere a zilei de naștere a pionierului în calculatoare Amiral Grace Murray Hopper (9 decembrie 1906).

Autor: prof. Sorina Miheș.