Selectează o Pagină

Miercuri, 10 februarie 2021, elevii claselor a VII-a A, B s-au bucurat de o  alternativă plăcută la modul tradițional de învățare, marcând un eveniment pentru suflet și minte – Ziua Internațională a Cititului Împreună. Au petrecut  timp de calitate în școala online, în timpul orei de limba română,  citind și recitând, dobândind astfel  experiențe noi, pozitive și memorabile.  Au descoperit împreună bucuria,  starea de bine pe care ne-o aduce cititul și au înțeles că  persoanele care citesc frecvent sunt în măsură  să empatizeze cu ceilalți, să  fie mai toleranți, să înțeleagă un anumit fapt de viață, să fie stăpânii propriilor decizii. 

Elevii au demonstrat că dragostea de lectură și de carte este un dar pe care  și-l pot  oferi lor înșiși. Astfel  am  descoperit cu încântare talentul de buni recitatori  -Sânziana Mardale și Jaqueline Blaga. Am ascultat cu emoție lectura scrisorilor pe care odinioară Mihai Eminescu i le trimitea Veronicăi, o lectură făcută cu multă duioșie, dar și gravitate  de  Tudor Crăciun, Vladimir Silaghi și Tudor Voicu. Bineînțeles, un moment  vibrant a fost acela în care Sintia Nechita și Eric Roman au recitat poezia Replici,  a lui Mihai Eminescu.

Elevii noștri s-au pregătit cu seriozitate și ne-au arătat că  frumusețea și emoția literaturii  pot fi transmise dincolo de ecranul telefonului mobil sau al computerului  – Paula Moldovan, Nora Rittinger, Darius Ciuciu, Cătălin Popa, Cristian Huplea, George Leu, Ilie Demian, Sergiu Teglaș.

Prof. Florica Emilia Haș