Selectează o Pagină

Tinerii, și nu numai, petrec azi tot mai mult timp pe internet. Așadar, trebuie să învățăm să utilizăm tehnologia într-un mod benefic. În rândul copiilor și adolescenților tehnologia este o variabilă constantă, sunt captivați de mediul digital. Dar cum putem să creăm o oarecare siguranță în mediul acesta? De Ziua Internaționala a Siguranței pe Internet la Logiscool Oradea au fost organizate ateliere de informare cu privire la siguranța pe internet pentru elevii de gimnaziu și liceu.

Marți, 23.02.2021, elevii clasei a V-a B s-au bucurat de o oră informativă în ceea ce privește siguranța în mediul online. La întrebări precum: Ce facem când primim un mesaj că suntem, de pildă, câștigătorii unui iPhone? Ce antivirus ar trebui să folosim? Cum reacționez când primesc o provocare pe internet? Ce ar trebui să fac atunci când apar conflicte în mediul online? ne-au răspuns doamnele Teodora Tarcza și Vivien Munteanu de la Logiscool.

Elevii clasei a V-a B au fost informați despre cele mai des întâlnite probleme și vulnerabilități pe care le putem întâlni în lumea digitală. Au fost atinse diverse aspecte: de la  provocările sau farsele de care putem avea parte pe internet până la ce program antivirus și parole ar trebui să alegem. În mod deosebit s-a pus accentul pe ceea ce înseamnă comunicare în mediul online și s-a subliniat importanța pe care trebuie să o acordăm datelor cu caracter personal.

Atât pe parcursul activității, cât și la finalul acesteia elevii și-au exprimat curiozitățile și au adresat multe întrebări. Nu puține au fost informațiile pe care aceștia le cunoșteau deja și s-au implicat activ cu idei.

 

Cu siguranță vom ține cont de toate lucrurile noi pe care le-am învățat azi și le mulțumim doamnelor Tarcza Teodora  și Muntenau Vivien pentru frumoasa informare.

 

Câteva poze din cadrul activității pot fi accesate mai jos.

 

 

Autor:

Prof. Țiț Emanuela