Selectează o Pagină

Multe întrebări se aștern în mintea noastră atunci când realizăm că suntem aproape să finalizăm liceul și suntem nevoiți să ne alegem următorul pas în viață. Ne frământă tot mai multe întrebări:  Ce să studiez? Ce meserie cred că mi-ar plăcea? M-aș potrivi eu oare la facultatea respectivă? Ce înseamnă viața de student? Care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmez pentru a deveni un bun profesionist? etc. Multe necunoscute… Și nu e ușor să găsim singuri răspunsuri la aceste întrebări.

Pentru a-i sprijini pe adolescenți în a răspunde la aceste întrebări,  Consiliul Școlar al Elevilor Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu”, sub coordonarea doamnelor profesoare Popa Ana și Țiț Emanuela, desfășoară mai multe webinarii de orientare școlară și profesională.  În cadrul acestor webinarii, elevii interesați își pot forma o idee despre facultățile pe care vor să le urmeze, pot afla câteva lucruri despre viața de student, dar și despre viața unui angajat într-un anumit domeniu. În cadrul acestor activități, sunt explorate domenii variate, precum drept, medicină, psihologie, cosmetică, turism, teatru/film, IT, economie, gastronomie, limbi străine. Participarea este dedicată tuturor elevilor de liceu, atât din cadrul liceului nostru cât și din cadrul altor școli. Ne bucurăm de participarea colegilor noștri la aceste prezentări și, pe viitor, îi invităm și pe alți colegi să participe. Considerăm că este un mod util și plăcut de a ne petrece timpul liber, deoarece aceste webinarii ne ajută pe partea de dezvoltarea personală și ne sprijină în viitoarele alegeri importante din viață.

În cadrul acestor activități invităm un angajat și un student din domeniul respectiv. Aceștia răspund participanților la întrebările sau nelămuririle pe care le au în legătură cu subiectul ales. Primul astfel de webinar a avut loc online, pe platforma Zoom, miercuri, 3 martie 2021, de la ora 18. A fost prezentat și dezbătut domeniul medicinei. Invitații, doamna doctor Teodora Hepeș, doamna doctor rezident de oncologie Teodora Frățilă și studentul la medicină Mihai Albu, au vorbit despre experiența lor profesională si personală.

În data de 24 martie, de la ora 14:00 a avut loc  al doilea webinar, legat de domeniul psihologiei,  organizat online, pe platforma Zoom. Invitații  au fost: George Rusneac, student la o universitate din în Anglia; Carla Abrudan, studentă la psihologie în țară și angajată în domeniu și conf. univ. dr. Delia Bîrle, din cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Psihologie, specialist în consiliere educațională, orientare școlară și profesională.

Pasionații de IT au participat miercuri, 31 martie, la cel de-al treilea webinar. Invitații, Nicoleta Bălan și Niță Dan, stundenți în cadrul UBB Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică și Informatică și Eduard Abrudan, Full Stack Developer (Backend și Frontend) au povestit cu ei  despre experiențele lor în acest domeniu.

Considerăm că aceste prime 3 întâlniri au fost o reușită, am învățat multe lucruri noi. Le mulțumim invitaților noștri pentru amabilitate, iar doamnelor profesoare Popa Ana și Țiț Emanuela pentru tot sprijinul acordat.

Așteptăm cu nerăbdare și celelalte prezentări. Vă invităm să urmăriți activitatea noastră pe canalul nostru de youtube, cu un click aici

Accesând pozele de mai jos puteți urmări câteva secvențe din cadrul acestor activități.

Autor:  secretar CȘE Mărcuș Rebeca