Selectează o Pagină

Motto: Uniţi în diversitate

Mult timp orașele continentului nostru au fost în ruină. Și părea atunci dificil să dai crezare vorbelor rostite de Winston Churchill: „să regăsim speranţele şi bucuriile simple care fac ca viaţa să merite trăită”.

Ziua Europei este simbolul drumului nostru împreună de la război la pace și cooperare. La data de 9 mai 1950 ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, vorbea despre o politică de cooperare în Europa. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Data de 9 mai reprezintă ocazia potrivită să sărbătorim solidaritatea europeană și să ne bucurăm de pacea de pe continentul nostru.

Pentru a marca această zi, elevii clasei a XI-a B au realizat vineri, 7 mai, în cadrul orei de limba germană, câteva materiale. Activitatea a început cu o prezentarea generală a evenimentelor care au condus la întemeierea a ceea ce numim azi Uniunea Europeană, urmată apoi de un scurt video și de un Quiz.

În a doua parte a activității fiecare elev și-a ales o țară membră a Uniunii Europene și a prezentat câteva informații despre țara respectivă.

Momente din cadrul activității pot fi urmărite în imaginile de mai jos.

 

 Prof. Țiț Emanuela