Selectează o Pagină

În Duminica a III-a după Învierea Domnului, Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea a fost în sărbătoare. 40 de copii din clasa a IV-a A din cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și ai Parohiei 1,  l-au primit pentru prima dată în mod solemn pe Domnul în sufletele lor, prin Sfânta Euharistie, după o pregătire alături de părinții spirituali și parohi și în urma Spovedaniei.

Alături de părinți și rude au pășit cu bucurie spre acest moment important din viața lor, fiindu-le aproape doamnele învățătoare Iacob Elena și Dalia Marian precum și doamnele Antonia Nica, directorul Liceului și Rodica Mureșan, director adjunct.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de către Preasfințitul Virgil alături de un sobor de preoți. În cadrul cuvântului de învățătură ierarhul a subliniat referitor la pericopa evanghelică din Duminica Mironosițelor Femei faptul că „noi înșine putem astăzi să vedem tot ceea ce femeile mironosițe au văzut în sufletul și viața noastră. De câte ori noi înșine vedem lucrurile și nu înțelegem nimic, dar nu trebuie să uităm că Mântuitorul ne spune «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața». Îndemnul «mergeți și spuneți» nu trebuie să ne înspăimânte ci trebuie să ne dăruiască curaj și siguranță. Noi suntem cei care credem că Isus a Înviat”.

Referindu-se la copiii care astăzi Îl primesc pe Isus sub forma Pâinii și a Vinului în Prima Împărtășanie solemnă a amintit faptul că: „Dragi copii, sunteți foarte frumoși, sunteți elevii noștri, copii ai Parohiei, sunteți ca o zi de primăvară când răsare soarele. Părinților și bunicilor, cred ca sunteți foarte mândri de copiii dumneavoastră, de doamnele profesoare care îi educă și de preoții care vă stau alături”.

Puteți urmări întreaga Sfântă și Dumnezeiască Liturghie aici

Momentul de sărbătoare s-a încheiat cu împărțirea diplomei pentru amintirea acestui moment unic din viața fiecăruia și cântecul de încheiere, unde întreaga Biserica a transmis bucuria Învierii Domnului.

Sursă : www.egco.ro

Poze :  Eugen Ivuț