Selectează o Pagină

În cadrul competiției Eroii Internetului, o echipă de copii din clasa a 6-a  B, coordonați de doamna profesoară Ciupleu Ioana, au învățat despre comportamentul amabil în rețeaua Internet și despre cum pot copiii să reacționeze în cazul în care sunt victime sau martori ale hărțuirii online. Ei s-au implicat într-o campanie prin care au dorit să transmită mai departe colegilor și părinților copiilor din școală informațiile importante pe care le-au aflat. Elevii școlii pot afla aceste informații de pe avizierul dedicat campaniei iar părinților le-au transmis următorul mesaj:

AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI!

 

Dragi părinți, am ajuns în era în care totul se învârte în jurul online-ului, a tehnologiei.  Însă trebuie să fiți foarte vigilenți asupra acestuia pentru că așa cum are părți pozitive, așa  are și părți mai puțin bune… în această  categorie se include bullying-ul, o gravă problemă a noastră de acum.

Mulți dintre copii nu mai pot face diferența dintre o glumă sau o frază de insult. Online-ul a ajuns un loc nesigur pentru psihicul nostru.        Am ajuns să fim înjosiți, criticați și de multe ori se ajung și la amenințări. Ceea ce este mai grav, sunt de cele mai multe ori urmările bullyng-ului.

Unele persoane ajung în depresie, altele la jignirile de care au parte ajung să le scadă stima de sine în legătură cu corpul lor, cu inteligența, mai pe scurt cu propria persoană. Cel mai grav este că în multe situații ne e pur și simplu frică să cerem ajutor.

De aceea părinții ar trebuii să fie cât mai atenți la noi, și în loc să pună presiune pe noi de ce nu facem ceva bine, ar trebui să fie atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și cât de afectați putem fi de aceste lucruri.