Selectează o Pagină

„E timpul pentru lucrurile făcute pentru bucuria și împlinirea sufletului”. Astfel ne-am spus, câteva cadre didactice din liceul nostru acum doi ani, când ne-am înscris împreună la masterul „Fundamente creștine ale identității europene”.  

Doi ani frumoși, în care am trăit cu toții bucuria de a sta în bănci, de a scrie și audia cursuri – care erau foarte interesante și autentice. Am făcut cunoștințe noi în pauze, la cafea, am schimbat impresii, am adunat idei și am trăit stări frumoase, împreună. Sesiunile de examene s-au succedat iar noi am retrăit emoția examenelor – aducându-ne aminte de studenție. Apoi, ne-am adaptat și am continuat activitatea, online.

 Esența educației stă în a fi împreună, a învăța unul de la celălalt, a comunica. Iar noi, asta am făcut, în cei doi ani de aprofundare a cunoștințelor. De fapt, am vrut să înnobilăm meseria noastră, să o aducem la nivel de artă. Arta de a forma caractere. Și astfel, împreună ne-am descoperit pasiunea pentru cunoaștere, pentru perfecționare, izvorâtă din  meseria noastră.

Gândul nostru de recunoștință se îndreaptă către profesorii pasionați, ai Facultății de Teologie Greco- Catolică, Departamentul – Oradea, pentru această oportunitate, de a ne conduce pe drumul înțelepciunii și al frumuseții cunoașterii.

 Această frumoasă etapă, a re-creerii noastre a ajuns la final și a fost încununată printr-o impresionant festivitate de absolvire, care s-a desfășurat sâmbătă, 5 VI.2021, în curtea Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi”. Am fost din nou împreună, studenți, masteranzi, profesori, invitați și organizatori și ne-am bucurat de sărbătoarea noastră.

Felicitări, prof. Ioana Ciupleu!

Felicitări, prof. Mihaela Danciu!

Felicitări, prof. Adina Radu!

Felicitări, prof. Lia Șipos!

Felicitări, prof. Nicoleta Popa!

Felicitări, prof. Jurj Maria!

Felicitări, prof. Ostahie Traian!

Cu siguranță, colegii mă felicită și pe mine,

Prof. Monica Blaga