Selectează o Pagină

Și era zi de toamnă și era zi de vară și erau glasuri vesele-triste și triste-vesele, și se perindau anii de școală, cu o sucesiune liniștitoare, pentru că începeau semestrele, apoi vacanțele…Dar „vreme este să crești și vreme este ca să rodești”, spune un proverb.

Dragi elevi, v-am cunoscut mlădițe, ați devenit ramuri, ați pășit pe culoarele școlii- muguri, plecați transformați în flori. Alături de noi, profesorii voștri, ați trăit o aventura cunoașterii, fie cu știință sau cu emoție, cu candoare sau cu grabă. I-ați întâlnit pe Eminescu, Bacovia, Arghezi, Blaga, Slavici sau Călinescu. Ați străbătut în goană norii, cunoscând planetele, ați luat probe din soare sau din picurii de ploaie, ați combinat oxigenul cu dioxidul de carbon căutând să descoperiți legile chimiei, ale fizicii sau programarea pe calculator. I-ați cunoscut pe Aristotel, Platon sau Noica, le-ați „ascultat” cu atenție confruntările de idei, apoi, vrăjiți de balade sau de legende, ați coborât pe râuri de istorie  în bătăliile de la Oituz, Mărăști sau Mărășești și, v-ați înălțat trăirile pe acordurile muzicale ale simfoniilor lui Enescu sau ale lui Bach, descoperind farmecul întinderilor nemărginite ale curajului și sensibilității umane. Ați exclamat „to be or not to be”, ați interpretat „Let it be”, până când ați trăit dragostea „îndelung răbdătoare” și plină de bunătate, din învățăturile Corintenilor 13:4-8.

Câteodată în călătoria voastră pe drumul cunoașterii, vântul v-a fost prielnic, alteori, potrivnic, dar corabia amintirilor se apropie încet dar sigur, spre vremea în care toate acestea vor rămâne doar în memoria noastră și în poze. În numeroasele poze în care v-am surprins bucuria și entuziasmul, tristețea sau dezamăgirea, nepăsarea sau oboseala.

Iar acum, pe ultima sută de metri, ne-am bucurat împreună, la ultima oră de dirigenție și apoi, le-ați transmis un bun rămas colegilor din clasele mai mici, care v-au admirat și invidiat eleganța, vârsta și entuziasmul tinereții.

Vineri, 11 iunie 2021, a fost o zi plină de emoția și bucuria absolvirii. A sosit timpul să mulțumiți fiecărui profesor din această școală, care v-a văzut crescând și maturizându-vă, dezvoltându-vă de la adolescentul timid, până la tânărul îndrăzneț și fericit de astăzi. Ați făcut acest lucru prin discursuri sau prin îmbrățișări și lacrimi, ori prin simpla voastră prezență. Cu siguranță că indiferent cât timp ați învățat în această școală,  unii 12 ani, alții opt sau patru ani, aceștia au fost plini și frumoși și au trecut fără să vă dați seama.

Numărătoarea inversă a început, rămas bun copilărie, 4,3,2,1…

Start, începe viața!

Succes!

Dirigintele voastre se mândresc cu voi!

Prof. Blaga Monica

Prof. Miheș Sorina