Selectează o Pagină
În fiecare an, noi, profesorii, trăim emoția absolvirii. Clasele terminale a VIII-a și a XII-a, pășesc pentru ultima dată în școală ca elevi gimnaziști sau liceeni.

Ieri, 11 iunie, 2021, an pe care l-am numit anul zâmbetului sub mască, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu și-a îmbrăcat straiele de sărbătoare și și-a deschis larg brațele pentru a-și primi absolvenții dragi! A fost o zi cu totul specială, festivitatea elevilor de clasa a VIII-a fiind programată de la ora 11:30, iar a liceenilor, de la ora 13:30.

Cerul senin, de un albastru intens, a venit să întregească decorul colorat al curții liceului, creat de flori, baloane, fețe zâmbitoare, emoție, bucurie, optimism, cuvinte frumoase, cântece și muzică!

Momentele cheie ale celor două evenimente au fost reprezentate de rugăciune, cuvântul de deschidere al doamnei director Antonia Nica, citirea catalogului, premierea elevilor, cuvânt al diriginților și al elevilor, schimbul de cheie, moment coordonat de doamna director adjunct Rodica Mureșan și cuvântul invitaților.

Chiar dacă realitățile vremurilor prezente v-au pus la încercare – așa cum ne-au pus pe noi toți – ați depășit cu bine fiecare piedică; v-ați arătat mai puternici și mai pregătiți decât am crezut! De aceea, îndrăznesc să vă îndemn să nu priviți cu teamă necunoscutul viitorului. Îi veți face față cu brio! Este important, însă, să purtați vii în suflete credința și valorile sădite cu multă grijă de dascălii și preoții care v-au îndrumat pe parcursul fiecărui an de școală, a fost unul dintre mesajele transmise de către doamna director, absolvenților.

Alături de noi a fost prezent, așa cum este de fiecare dată, Preasfinția Sa Virgil, care ne-a transmis prin cuvintele sale lumină și binecuvântare!

Clasele a VIII-a A și B au fost însoțite de doamnele diriginte Ioana Sarca și Mihaela Olău, iar clasele a XII-a A, teologie intensiv-engleză și a XII-a B matematică-informatică, de doamnele diriginte Monica Blaga și Sorina Miheș. Cuvintele lor au evidențiat încredere în capacitățile elevilor lor și apreciere pentru părinții acestora, parteneriatul școală-părinte reprezintă un deziderat al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu.

Mesajul următor, este reprezentativ pentru cadrele noastre didactice, în special pentru această zi: Azi, dragii mei, sunteți cu toții premianți și premiați, pentru ceea ce sunteți fiecare în parte și ca grup, doze mici, concentrate, de istețime, conștiință, respect, curaj, răbdare, iubire, motivare, inocență, talent,… Stimați părinți am conștientizat și apreciat transferul de încredere pe care l-ați făcut spre noi. Vă mulțumim! Am reușit să ne dăm mâinile și să ținem aproape școală-părinte pentru copiii noștri.

Elevele Zena Pop-Cohuț și Iris Țiț au luat cuvântul din partea claselor a VIII-a, iar pentru liceeni au vorbit Dragoș Tomescu și Dragoș Brisc. Un moment plin de emoție și sensibilitate a fost premierea șefului de promoție, Paul Maier-Kleh. Paul a vorbit despre ce înseamnă să fii elev al școlii noastre, despre comunitatea care există, susține, te înconjoară cu dragoste și creează un sentiment de acasă. Momentele care au urmat, premiul de fidelitate și cuvântul domnului inspector Andrei Cristea, fost director al școlii, au întărit cuvintele copiilor noștri. Premiul de fidelitate este simbolic și se acordă absolvenților de liceu care sunt în școala noastră încă din grădiniță sau clasele primare!

La mulți ani dragă școală, mult succes absolvenților noștri, așteptăm să împărtășiți cu noi realizările voastre! Multă sănătate tuturor!

Mulțumiri și recunoștință se îndreaptă spre toți cei implicați!

 

Director, Nica Antonia