Selectează o Pagină

Pornește calculator. Bateria este goală! Cablul a dispărut! Pizza s-a lipit. Câinele sforăie. Pisica este enervantă. Fără fotografii pe cameră. Chatul este plin. Microfonul este deschis. Haos la puterea a treia! Vai, nu! Manu are nevoie de ajutor. Manu învață cu plăcere limba germană. Este însă stresată și nu știe ce să mai facă.

Deși în acest an școlar atipic și plin de provocări, nu a fost organizată olimpiada de limba germană modernă, prilej de folosire atât a imaginației, cât și a cunoștințelor acumulate de limba germană, Goethe-Institut România a organizat un concurs de scriere cretivă sub motto-ul DEUTSCH.COOL.LIVE-ONLINE.

Rândurile de mai sus au ca scop motivarea elevilor în redactarea unei text într-o manieră cât mai creativă, oferind astfel lui Manu sfaturi pentru a-și crea o atmosferă de învățare ideală și, de asemenea, idei pentru a participa cu succes la cursurile online live.

Interes pentru acest concurs adresat tuturor elevilor din România și Republica Moldova au avut și elevii liceului nostru. Zece texte au fost câștigătoare. Pentru că au fost trimise peste 100 de lucrări și unele dintre ele au fost deosebit de creative, Goethe-Institut România a decis să mai acorde 8 premii speciale de creativitate.

Pe acestă cale o felicităm în mod deosebit pe eleva noastră Yvonne Imre, din clasa a 8-a B, a cărei lucrare a fost apreciată, fiindu-i acordat un premiu special pentru creativitate. Totodată le mulțumim și îi încurajăm pe toți elevii din liceul nostru care au răspuns acestei provocări.

 

https://www.goethe.de/ins/ro/ro/spr/unt/ver/22169074.html

 

Prof. Patricia Capriș