Selectează o Pagină
Profesorii în vacanță!

Echipa profesorilor școlii noastre alege să își petreacă și parte din vacanță împreună, mai ales atunci când scopul este binele copiilor. În zilele de 9, 10 și 11 iulie 2021, aceștia s-au aflat la Remeți, Bihor pentru a continua proiectul care are în prim plan protecția minorilor în fața abuzurilor. Proiectul implementat de dna psiholog Ana Popa, cea care a condus prezentarea și discuțiile care au urmat, are în vedere măsuri pentru creșterea eficienței dar și de formare a cadrelor didactice în acest atât de controversat și actual domeniu,  de protecție a minorilor și de prevenire a abuzurilor asupra adolescenților.

Problemele și temerile profesorilor, evidențiate în lungile discuții care au avut loc, de la ce înseamnă abuz, care este limita până la care ne putem implica în cazul în care există un abuz, cum putem proteja ca și cadre didactice, măsuri legislative existente, demonstrează  implicarea profundă a profesorilor și acea nevoie de echilibru necesar întotdeauna în relațiile profesor-elev-părinte.

Atmosfera întregii perioade a fost una extrem de caldă, de bună dispoziție, de plăcere de a fi împreună. Oarecum ne-am dorit să recuperăm lungile luni în care echipa noastră a funcționat online și la telefon, luni în care ne-a lipsit să stăm unii cu alții, să ne arătăm sufletele! Două cuvinte definesc aceste zile petrecute împreună: înțelegere și râs!

Dimineața de duminică a continuat cu alt moment care ne-a lipsit: comuniunea în Sfânta Liturghie!

Părintele Paul Popa ne-a vorbit despre încredere, venind astfel în completarea discuțiilor și a sentimentelor pe care le-am încercat cu toții. Încredere în Dumnezeu, dar și în cel de lângă tine! În mod sigur așa putem păși mai departe!

Mulțumim organizatorilor și gazdelor noastre!

Mulțumim, dragi colegi!

 

Autor: director Antonia Nica și consilier educativ Mihaela Olău