Selectează o Pagină
Oriunde te duci, du-te cu toată inima

Confucius

 

În cadrul programului Erasmus+ KA101 Împreună pentru viitor – proiect finanțat din fondurile EU, care se desfășoară în școala noastră în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, am participat în săptămâna  2-8 august la cursul de formare profesională Wien einmal anders, în Viena. Cursul coordonat de prof. Edit Hezler și prof. Aranka Szamper s-a dorit a fi o îmbinare a necesarului cu plăcutul. Pe lângă activitățile teoretice și practice desfășurate în prima parte a zilei, cursul a oferit și o pătrundere în ceea ce înseamnă cultura locală a orașului, activități desfășurate în a doua parte a zilei. 

În cadrul activităților didactice și metodice s-a pus accentul pe prezentarea unor aplicații menite să ne ajute să facem  procesul instructiv-educativ mai atractiv. Câteva dintre aceste aplicații au fost: LeraningApps; Wordart; Mentimeter; Actionbound; Kahoot, CLIL. Desigur, partea teoretică a fost însoțită de exerciții practice pe care cursanții le-au rezolvat fie individual, fie în echipă.

Ce este extraordinar de frumos la astfel de schimburi de experiență? Pe lângă partea teoretică, pe care, firește, se bazează fiecare curs, experimentezi atât de multe alte aspecte cum ar fi: cunoașterea unei alte culturi; exersarea sau perfecționarea unei limbi străine; contactul cu oameni noi cu care ajungi poate chiar să formezi legături; bucuria de a ieși din rutina zilnică și de a-ți forma noi amintiri. Toate acestea le-am experimentat în perioada 2-8 august în Viena.                                                                                                                                   În această săptămână am încercat să cunosc orașul cu toate fațetele sale: cafenele, restaurante, clădiri istorice, muzee, concerte – Viena are un fler aparte pentru cultură și muzică.

În cadrul cursului, la activitățile de după-amiază, am vizitat : Muzeul de Istorie a Artei; Palatul Belvedere; Volksgarten; Primăria și Parlamentul. Chiar dacă încă lucrările la parlament nu sunt gata, am participat la un scurt tur al acestuia. A fost impresionat. (foto nr.7)

 Alte obiective turistice pe care le-am văzut în această săptămână: Domul Sf. Ștefan; Palatul Schönbrunn; Hundertwasserhaus; Stadtpark; Votivkirche. Săptămâna s-a încheiat cu o plimbare pe Dunăre, fiecare cursant exprimându-și în câteva cuvinte impresiile despre cursul urmat.

Ca rezumat, pot să spun că a fost o săptămână care mi-a adus multe bucurii și în care am învățat multe lucruri noi. Sunt recunoscătoare că am avut șansa să particip la acest curs.

Un gând de mulțumire către conducerea școlii, doamna director prof. Antonia Nica și doamna director prof. Rodica Mureșan.

Felicitări și mulțumiri coordonatorului de proiect, prof. Natalia Hoduț.

 

Autor:

prof. Emanuela Țiț