Selectează o Pagină

Episcopia greco-catolică de Oradea s-a bucurat ieri, 25 august, de vizita unui grup de pelerini din Eparhia greco-catolică din Nyiregyháza, în frunte cu Preasfinția Sa Abel Szokska.

După vizita la Episcopia romano-catolică de Oradea, Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, i-a întâmpinat în curtea episcopiei și i-a invitat în Catedrala Sfântul Nicolae, vorbindu-le despre istoria bisericii noastre, despre episcopii noștri martiri și despre importanța Bisericii greco-catolice pentru țara noastră.

Doamna director al Liceului greco-catolic Iuliu Maniu, Antonia Nica, i-a însoțit într-un periplu prin incinta liceului, explicându-le activitatea și menirea liceului nostru. Toți cei aproximativ patruzeci de pelerini fiind profesori sau angajați ai școlilor din Nyiregyháza, s-au arătat interesați și s-au bucurat că pot face acest schimb de experiență cu școlile din România.

Mulțumindu-le pentru vizita și prietenia lor, manifestată cu atâtea alte ocazii, Preasfințitul Virgil i-a rugat să transmită salutul său, Preasfințitului Fülöp Kocsis, arhiepiscop-mitropolit de Hajdúdorog și întâistătătorul Bisericii greco-catolice din Ungaria.

Sursa : www.egco.ro

Foto : Eugen Ivuț