Selectează o Pagină

În data de 23 septembrie 2021, la Muzeul Țării Crișurilor, 12 elevi din clasa a X-a A, profil teologie intensiv-engleză au reprezentat școala la activitatea de vorbire creativă în limba engleză, având ca temă un artefact din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor. Moderatoarele întâlnirii au fost prof. Junc Ioana și Rebeca Ungur- studentă la Facultatea de Litere. Această întâlnire face parte dintr-un proiect mai amplu care a debutat în ianuarie 2021 și se va încheia în decembrie 2021. Până acum întâlnirile au avut loc online, cea din septembrie fiind prima desfășurată fizic. La fiecare întâlnire, elevii sunt moderați de un cadru didactic de la un liceu partener din proiect, în luna decembrie prof. Hoduț Natalia va modera activitatea elevilor de la Colegiul Economic Partenie Cosma.

Proiectul Blending Arts: Reading an Artefact presupune organizarea unor întâlniri la Secţia de artă a Muzeului pentru a citi un artefact ca exerciţiu de Creative Speaking pentru elevii următoarelor licee din Oradea: Liceul Teoretic Ady Endre, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Teologic Penticostal Betel, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Liceul Greco-Catolic „ Iuliu Maniu”. La acest parteneriat sunt implicate și Universitatea Oradea, Muzeul Țării Crișurilor și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”.

Obiectivele majore ale acestui proiect sunt:
 – Stimularea şi dezvoltarea creativităţii studenţilor şi a elevilor din instituţiile participante;
 – Dezvoltarea interesului studenţilor şi elevilor pentru dezbateri şi argumentări culturale;
 – Consolidarea competențelor lingvistice prin relaţionarea lor cu domeniul artei plastice.

Elevii nostri au dat dovadă de multă creativitate, spontaneitate și umor la această activitate, dovedind bune cunoștințe de limba engleză.

 

https://www.facebook.com/MuzeulTariiCrisurilor/posts/4180328312079690

https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/proiectul-educativ-blending-arts-reading-an-artefact-3815035/

 

prof. coord. Hoduț Natalia