Selectează o Pagină

Limba este o hartă a culturii.

Ea ne învață de unde vin oamenii și încotro se îndreaptă ei.

Rita Mae Brown

 

 

În luna septembrie ne amintim, cu ocazia zilei limbilor moderne, sărbătorită anual la data de 26 septembrie, cât de important este să învățăm cât mai multe limbi străine. În aceste vremuri, când peste tot se vorbește despre  integrare internațională, este imperios necesar să avem capacitatea de a vorbi, pe lângă limba noastră maternă, măcar încă două limbi de circulație internațională.

În cadrul orei de limba germană, clasele a VIII-a A și B au realizat câteva activități pentru a marca această zi. Într-o atmosferă relaxantă elevii și-au dovedit competențele lingvistice.

Înainte de începerea activităților propriu-zise am căutat răspuns la întrebarea: Ce presupune învățarea unei limbi? Și am stabilit împreună că, învățarea unei limbi străine presupune: dorință, perseverență, răbdare, multă muncă și iar răbdare.

Activitatea s-a dorit a fi o evadare din lumea reală în cea a imaginației, căci pătrunderea în cultura unei limbi, fie și numai pentru câteva momente, reprezintă întotdeauna apropierea de un nou univers. În cadrul activității elevii s-au întâlnit cu mai multe limbi: franceză, engleză, germană, rusă, spaniolă și italiană. A fost interesant să experimentăm câte puțin din fiecare. 

 

Câteva momente din cadrul activității pot fi urmărite în imaginile de mai jos.

 

Autor:  prof. Emanuela Țiț