Selectează o Pagină

„Mă întristez când cineva este agresat și suferă, când există certuri între colegi, când cineva râde de mine…” reprezintă doar o parte dintre lucrurile care îi fac pe copii să uite de joc, să se ascundă și să simtă cel mai de temut sentiment – frica.

Vineri, 1 octombrie 2021, elevii clasei a V-a C de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au participat la o activitate de prevenție și intervenție desfășurată în parteneriat cu Poliția Română. Doamna agent Denisa Prodan le-a vorbit copiilor despre tipurile de bullying, despre cauzele și efectele acestuia. Printr-un joc de rol, elevii au intrat pe rând în postura victimei, a agresorului, dar și a martorului care nu trebuie să asiste pasiv, niciodată, la nicio scenă de violență. Soluțiile ieșirii dintr-o situație neplăcută sunt numeroase dacă oamenii sar în ajutorul celor aflați la nevoie, au încredere unii în alții, comunică și sunt uniți.

Violența poate porni din interiorul fiecăruia dintre noi. Ceea ce le spui sau le faci altora poate să îi rănească profund. Alege să fii bun! Acasă, la școală și în societate, educația este cea care face diferența!

 

Prof. Ioana Sarca