Selectează o Pagină

În data de 18 octombrie anul de har 2021, preșcolarii din cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” s-au alăturat acțiunii Operei Pontificale Copilăria Misionară, în cadrul Campaniei de rugăciune: „Un milion de copii se roagă Rozariul”

Cu mâinile împreunate în rugăciune, cu ochișorii îndreptați spre Maica Domnului cu Pruncul în

brațe, ziua de 18 octombrie a constituit o zi unică prin modul în care a fost organizată și coordonată activitatea instructiv-educativă.

Realizând importanța faptului că prin educație orizontul cunoașterii se deschide și se dezvoltă întreaga sferă a existenței umane, micii misionari – preșcolarii noștri – au avut ocazia să se familiarizeze cu valorile și principiile Bisericii, cu faptul că  dincolo de ceea ce vedem mai există şi altceva, că atunci când nu reușim în mod fizic să întindem o mâna spre cel aflat în dificultate RUGĂCIUNEA este calea cea mai accesibilă, este modalitatea prin care ne ajutăm, ne sprijinim, ne susținem reciproc și prin care putem fi aproape de cei în nevoie – deoarece AZI (18 octombrie) a fost pentru ei, pentru cei ca ei.

Instruirea celor mici în „secretul” prieteniei a fost completată azi de prezența părinților spirituali ai instituției noastre: pr. Alexandru Fiț, pr. Traian Dobrată, pr. Remus Mârșu, și în mod cu totul particular, de prezența pr. Anton Cioba, director eparhial OMP Oradea, sub îndrumarea căruia a fost organizată acțiunea – „Un milion de copii se roagă Rozariul” și în eparhia de Oradea.

 

Educatoarele