Selectează o Pagină

În cadrul programului Erasmus+ KA101 Împreună pentru viitor – proiect finanțat din fondurile EU, care se desfășoară în școala noastră, am participat în perioada 23-27 septembrie 2021, în orașul Nicosia din Cipru la cursul „Group Fitness Trends in Schools”. La acest curs am fost participanți din: Croația, Franța, Polonia, Grecia, Spania, Portugalia și Romania.

În prima zi, după prezentarea participanților, s-a făcut o scurtă introducere în istoria, cultura și obiceiurile din Cipru. Aceste activități s-au desfășurat într-o zonă foarte frumoasă din Parcul Athalassa, iar gazda noastră Anna Nicolaou ne-a învățat câteva cuvinte grecești de bază. După prânzul tradițional, a  urmat, la sediul StanOut Edu, introducerea în bazele cursului și o prezentare a ceea ce vom face în zilele următoare în cadrul cursului.

A doua zi a cursului Erasmus +  s-a desfășurat la Troodos Mountain  în  Pădurea Platania, unde toți participanții am efectuat tehnici de eliberare a stresului sub atenta  supraveghere a profesorului Rafael Nikolaou.  După terminarea meditației, participanții au fost împărțiți în echipe și au luat parte  la “Treasure Hunt”, unde  obiectivul  a fost lucrul în echipă și conștientizarea faptului   că doar prin unirea forțelor întregii echipe se pot îndeplini toate obiectivele.

A urmat o introducere, în obiectivele, metodele și exercițiile folosite în  sistemul de antrenament HIIT (High-Intensity Interval Training), făcută de Theodoros Gounaris.

După activități și prânz, toți participanții am vizitat Kakopetria, un sat tradițional din Cipru, care încă păstrează farmecul si istoria locală, îmbinând tradiționalul cu modernul actual, oferindu-ți astfel o amintire de neuitat.

A treia zi de curs a avut loc la plaja Ayia Napa din sud-estul Ciprului. Pe malul mării, într-o locație minunată, am făcut exerciţii fizice, inițiindu-ne în tainele utilizării VIPR (Vitality, Performance and Reconditioning). VIPR este un obiect folosit în antrenamentele de fitness cu care se  fac exerciții implicând musculatura întregului corp.

După terminarea exercițiilor practice am avut timp liber care a fost petrecut pe plajă sau vizitând parcul de sculptură și cactuși, acesta aflându-se în spațiul liber.

Cea de-a patra zi a cursului s-a desfășurat la sediul STANDOutEdu, unde am avut activităţi practice și am exersat tot ceea ce s-a făcut în mod teoretic. Ne-am inițiat în tainele Yoga și Pilates și am exersat elemente din sporturile de contact sub forma unor exerciții cardio.

Seara a fost petrecută într-un mod plăcut pe uimitoarele străzi ale Nicosiei.

Ultima zi a cursului Erasmus+ s-a desfășurat la sediul StandoutEdu, unde au fost acordate diplomele de participare și unde au fost împărtășite impresiile personale ale tuturor participanților.

Cea de a doua parte a zilei a fost petrecută într-un mod foarte plăcut, vizitând „The Cyprus Museum”, unde am văzut exponate uimitoare.

 

Prof. Varna Cristian