Selectează o Pagină

O experienţă de poveste am trăit în perioada 5-11 septembrie 2021, când am participat la cursul “ Using Technology in the Classroom”, în frumosul oraş Split din Croaţia. Acest curs l-am accesat prin proiectul “ Împreună pentru viitor”, demarat în şcoala noastră prin programul Erasmus+KA101. Proiectul a fost finanţat din fonduri EU.

La acest curs au fost participanţi din România, Spania, Germania, Polonia, Slovacia, Portugalia şi Macedonia.

În prima zi de curs am avut parte de o introducere în bazele cursului prin prezentarea unor aplicaţii care se pot folosi în cadrul orelor. După amiază am participat la deschiderea oficială a cursului, unde am socializat cu ceilalţi participanţi şi am degustat SOPARNIK – plăcinta tradiţională vegană cu pătrunjel şi usturoi.

A doua zi a cursului s-a desfăşurat la Centrul de limbi străine “Papagallo”, unde au discutat despre “Profesorul sec XXI”, apoi sub îndrumarea n-nei Marijana Vrdoljak au dezbătut “Flipped Classroom” şi aplicaţia “Nearpod”.

În cadrul acestui curs au mai fost prezentate aplicaţiile: “Learning apps”, “Plickers. com”, “Mentimeter”.

În a patra zi ne-am bucurat sufletul şi mintea cu frumuseţile Croaţiei, vizitând Trogir, Blue Lagun şi Maslinica. A fost o zi minunată, în care am profitat la maximum de frumuseţile locurilor vizitate.

Ultimele zile de curs au fost la fel de rodnice, deoarece am aflat cum poţi crea un “Escape room”- unde cu ajutorul Google forms, am creat un joc distractiv; şi am învăţat că orice poză pe care o faci are în spatele ei…. o POVESTE…

Cursul s-a încheiat cu o scurtă evaluare, iar apoi fiecare participant a primit o diplomă.

Sunt tare fericită că am trăit această EXTRAORDINARĂ EXPERIENŢĂ!

 

Prof. înv. Adriana Pintea