Selectează o Pagină

Oameni, oameni, semănați…

Cu iubire, câmpia din voi…

Școala presupune însușire de cunoștințe, dar în același timp școala înseamnă pregătirea pentru viață. În graba noastră, uităm, adesea, de adevăratele valori pe care trebuie să le cultivăm: iubirea, bunătatea, respectul, înțelegerea etc.

În timp, realizăm că, pe lângă toate cunoștințele pe care reușim să ni le însușim, la fel de importante, poate chiar mai importante, sunt și valorile pe care încercăm și reușim să le creăm, ca mai apoi să le purtăm cu noi întreaga viață. Despre aceste valori și despre felul în care ne putem păstra demnitatea și integritatea, în orice circumstanțe, am discutat vineri, la ora de dirigenție. Cine sunt eu? Ce aleg să fiu? Aleg să rămân om.

Cu toții avem în jurul nostru oameni de poveste. Oameni care fac din viața lor o bucurie. Și care, prin prezența lor de spirit, ne cuceresc mereu. Pe domnul Gabi îl întâlnim zilnic în curtea școlii sau pe holuri, mereu ocupându-se de câte o treaba. Poate, adesea, în vâltoarea preocupărilor noastre personale, am trecut pe lângă dumnealui fără măcar să-l fi salutat. Dar, cu siguranță, de azi va fi diferit pentru că vineri, în cadrul orei de dirigenție, am avut bucuria să-l cunoaștem și să petrecem alături de dumnealui o oră, oră în care ne-a împărtășit atât de multe lucruri înțelepte și ne-a încântat cu câteva poezii.

Nu a fost singurul invitat special de care elevii clasei a VI-a B s-au bucurat. Alături de noi a fost și doamna bibliotecar Carmen Popa. Am discutat împreună despre importanța lecturii, despre ceea ce ne definește pe noi ca ființe umane, despre adevăratele valori umane, despre simplitatea și bucuria de a fi.

În cadrul acestei ore, cei doi invitați ne-au pregătit câteva momente deosebite: recital de poezie, lectură sau câteva povești vii. Am împărtășit reciproc câteva trăiri, gânduri sau dorințe.

Cu nețărmuită inocență elevii au concluzionat: a fost atât de frumos!

Mulțumim celor doi invitați pentru acest timp de poveste!

 

prof. Emanuela Țiț