Timpul dinaintea Crăciunului este ceva special. Miresme de turtă dulce, portocale și crengi de brad se împletesc și ne învăluie într-o îmbrățișare ce ne aduce bucurie și liniște. Farmecul, ce se revarsă în această perioadă cu totul deosebită, are menirea de a picura în sufletele noastre iubirea pe care ne-o aduce, odată cu nașterea sa, Mântuitorul Isus. Advent, cum este cunoscut timpul dinaintea Crăciunului în spațiul germanofon, aparține tradițiilor care au câștigat aprecierea și în rândul nostru.
Cuvântul „Advent” provine din latină și înseamnă „sosire, venire”. Așadar, în timpul Adventului, oamenii se pregătesc pentru nașterea, sosirea lui Isus Hristos. Cele două simboluri reprezentative ale Adventului, coronița de Advent precum și calendarul de Advent, sunt prilej de bucurie şi de joacă.
Cu patru duminici înainte de Crăciun începe Adventul, acestea fiind marcate prin patru lumânări, aranjate cu măiestrie într-o coroniță de brad. Aprinderea rând pe rând a lumânărilor trezeşte în noi setea de rugăciune şi ne arată că Isus este adevărata lumină. Copiii așteaptă cu nerăbdare cele patru săptămâni de pregătire spirituală, descoperind în calendarul de Advent, care are numerotate zilele începând din 1 decembrie până la Crăciun, zilnic câte o mică surpriză. Dorind să surpindă strălucirea din ochii copiilor noștri din clasa a V-a A și a V-a B, doamnele diriginte au confecționat un asemenea calendar, astfel încât fiecare elev să se simtă răsfățat. Așadar fiecăruia i s-a atribuit un număr, iar copilul căruia îi e destinată ziua, are parte de un cadouaș simbolic, o supriză dulce și un mesaj personalizat, care tinde să le aducă aminte cât e de important să lumineze viața celorlalți cu bunătate, veselie, generozitate și răbdare.
Fiecare așteaptă cu emoție să primească micul dar, iar momentul în care deschide pliculețele, le luminează fețele, pășind în atmosfera feerică de Sărbatoare.
Prof. Capriș Patricia
Prof. Olău Mihaela