Selectează o Pagină

Ne aflăm în această perioadă minunată din an, perioadă a sărbătorilor, a cadourilor,  a iubirii, a empatiei, a familiei, iar elevii liceului nostru au demonstrat toate aceste atribute ale Crăciunului, acționând ca o familie și dăruind din iubire și empatie față de cei din jurul lor. Din păcate, cu toţii suntem uneori nevoiți să trecem prin momente dificile, iar  prin astfel de momente au trecut și încă trec 4 elevi și foşti elevi ai şcolii noastre, a căror mamă suferă de o boală cumplită, Osteosarcom, și care are nevoie de o sumă mare de bani pentru a-și începe tratamentul. 

Nu puteam trece cu vederea acest episod nefericit din viața colegilor noștri, ci din contră, ne-am gândit cum am putea să îi ajutăm și cel mai important, am acționat în acest sens. După puțin timp de gândire, și spun puțin pentru că ne-am dorit să găsim soluții cât mai repede, noi, consiliul elevilor am decis organizarea unor chioșcuri și a unei strângeri de fonduri. De asemenea, a fost organizat și un târg de Crăciun, unde s-au vândut ornamente, la această activitate participând toți elevii de gimnaziu şi liceu. În acest fel am reușit să strângem o sumă consistentă de bani la care nici nu visam la începutul acestor  demersuri, iar pentru a nu vă lăsa cuprinși prea tare de curiozitate, suma pe care am reușit să o strângem este în valoare de 5920 de euro.

Dorim să menționăm că, și de această dată, direcțiunea și-a luat rolul de părinte al acestei frumoase familii în serios, fiindu-ne alături și având încă de la început încredere în noi. Doamnele profesoare Pupe Alina, Fernea Bianca şi Ana Popa au fost cele care ne-au coordonat, oferindu-ne tot sprijinul și înțelegerea. Totodată, dorim să le mulțumim atât elevilor, cât și părinților acestora pentru implicarea lor, fără de care nimic nu s-ar fi putut realiza.

Fie ca această faptă frumoasă, acest dar făcut cu iubire de către părinții, elevii, prietenii și colaboratorii Liceului Greco- Catolic „Iuliu Maniu” să fie o sursă de  inspirație pentru toți, astfel încât să dăruim din suflet, să arătăm empatie și înțelegere față de cei din jurul nostru. „Destinul crunt al aproapelui nostru trebuie să îl împingă pe fiecare dintre noi spre meditație. Familia este principala sursă a siguranței, a împlinirii și a fericirii noastre. Să oferim deci un crâmpei de speranță celor patru copii care își așteaptă mama acasă!” (D-na Director, Antonia Nica) Sperăm ca acest crâmpei de speranță să fie simțit și în  grija de care toți cei implicați au dat dovadă!

În încheiere vrem să le mulțumim încă o dată celor care ne-au fost alături și ne-au ajutat și de asemenea, să vă urăm sărbători fericite! Fie ca Mântuitorul nostru Isus Christos să se nască și în ieslea sufletului nostru!

 

 

                                                    

Articol realizat de:

Maria Vașadi și Daria Hebriștean