Sărbătoarea Crăciunului este pentru a dărui, a face fapte bune și a ne îndrepta atenția cu blândețe spre cei de lângă noi, încercând să picurăm liniștea divină în tumultul cotidian al vieții noastre. Dăruind, ne umplem de speranță și încrederea unui „mai bine” mult așteptat. Dacă reușim să aducem un zâmbet pe chiupul aproapelui, ne simțim mai bogați și avem sentimentul că devenim părtași la răspândirea unei particule de iubire din infinitul de iubire ce ni se oferă și nouă, odată cu nașterea Mântuitorului. 

În această antmosferă, întregul colectiv al claselor a V-a A, a V-a B și a V-a C, sub încurajările calde ale doamnelor diriginte prof. Patricia Capriș, prof. Mihaela Olău și prof. Ioana Sarca, s-a mobilizat și a primit cu înflăcărare propunerea de a face mici pachete cu dulciuri și fructe, pregătindu-le pentru a le dărui elevilor de gimnaziu ai Liceului Tehnologic Special nr.1 din Oradea. Câte doi reprezentați ai fiecărei clase, însoțiți de doamnele diriginte, s-au deghizat în mici spiriduși ai faptelor bune și au dus cu bucurie darurile pregătite.

Întâmpinați cu brațele deschise, aceștia au transmis un mesaj plin de căldură și au primit cu sufletul deschis colindul pregătit de gazde, precum și o felicitare însoțită de un ornament pentru pomul de Crăciun, pictat cu mult drag de elevii școlii.

Întorși la școală, am împărtășit colegilor despre scânteia din privirea copiilor și am simțit bucuria de a aduce un zâmbet, luându-ne angajamentul de a continua bunul obicei de a face fapte bune.  

 

Autor : Prof. Patricia Capriș