Selectează o Pagină

„Crăciunul e pentru toți” a fost și în acest an motto-ul elevilor clasei a 11 A, profil Teologie-Intensiv Engleză, care s-au implicat în activitatea caritabilă organizată pentru copiii din cadrul Asociației “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Autism. Fiecare elev din clasă, a pregătit un cadou unuia din cei 30 de copii din cadrul acestei asociații. A fost o bucurie pentru ei să aleagă cu grija cadoul, să-l împacheteze frumos și sa-l ofere.

Ținând cont de îndemnul lui Mircea Eliade conform căruia „Cea dintâi și singura datorie esențială a omului este caritatea, adică o neobosită justificare a bucuriei existenței”, m-am bucurat nespus să pot face un copilaș fericit, prin cadoul pregătit de mine și ofrerit cu mut drag. ” (Andreea Faur)

Ideea de a dărui descrie satisfacția emoțională primită și simțită în urma unui act de binefacere. Oameni trăiesc acest sentiment de mulțumire interioară în momentul în care dăruiesc. A dărui este modul perfect prin care omul își poate exprima afecțiunea față de cei din jurul sau. (Isabella Lazar)

A dărui este o binecuvântare, o fericire… o împlinire. Mă bucur enorm că am avut ocazia să aduc puțină bucurie unui copilaș! (Tiziano Țînțaș)

 

Prof ADINA RADU