Selectează o Pagină

Luna decembrie a anului 2021 a fost una bogată în evenimente artistice pentru coriștii din Corul Liceului Greco-Catolic. Perioada a debutat odată cu aprinderea celei de-a treia lumânări de Advent în fața Catedralei Romano-Catolice, în data de 11 decembrie. Preasfinția Sa László Böcskei a condus rugăciunea, iar școala noastră a fost prezentă printr-un număr semnificativ de persoane: director, profesori, elevi, corul școlii și părinții însoțitori! Toți cei prezenți s-au rugat pentru elevi, tineri, educatori și  întreg personalul didactic, iar coriștii au interpretat câteva colinde specifice perioadei.

După aproape 2 ani de așteptare,  răbdarea,  tenacitatea și munca susținută a coriștilor ne-au adus din nou în Catedrala Greco-Catolica Sf. Nicolae, la Concertul de Crăciun, desfășurat în data de 19 decembrie. În prezența Preasfinției Sale Virgil Bercea și a unei biserici pline de credincioși dornici să asculte glasuri curate de copii, au evoluat Grupul de copii al Sanctuarului Eparhial Maica Domnului, Corul Liceului Don Orione, Corul Enjoy Music și Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu. Prestațiile copiilor au fost răsplătite cu aplauze și cuvinte de laudă din partea Preasfinției Sale Virgil Bercea.

Seria concertelor de Crăciun a continuat cu cele două concerte numite Silver Bells, susținute în compania corului, orchestrei și a soliștilor Filarmonicii de Stat din Oradea, în zilele de 22-23 decembrie. Soliștii acestor concerte au fost: Diana Țugui – sopran, Cristian Mogoșan – tenor, Florin Estefan – bariton. Dirijor: Adrian Morar. Dirijor cor: Lászlóffy Zsolt. Dirijor cor copii: Nicoleta Țâmpu (Corul Liceului Greco-Catolic din Oradea). Atmosfera relaxantă, caldă și plină de iubire promisă de organizatori prin alegerea unui repertoriu impresionant de colinde și cântece de Crăciun românești și internaționale, a fost armonios îmbogățită de jocurile de lumini și de glasurile divine ale celor peste 40 de copii.

Cu acest buchet frumos de emoții, trăiri, sentimente și vorbe înțelepte am așteptat și trăit cu toții ulterior marea și frumoasa sărbătoarea a nașterii Mântuitorului nostru, Isus Hristos.

 

Prof. Nicoleta Emilia Țâmpu

Sursă foto: Eugen Ivuț