Selectează o Pagină

Se apropie Crăciunul! Printre colinde și fapte bune, printre fișe de lucru cu informații despre această mare sărbătoare a creștinătății,  ne îndeletnicim zilele acestea cu confecționarea de podoabe de Crăciun.  

Luni, 20 decembrie, elevii clasei a III-a B au participat la Atelierul de confecționat ornamente, „Crăciunul de altădată”, organizat la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.  Aici copiii au creat podoabe variate  pentru pomul de Crăciun: steluțe din lemn, pictate și împodobite cu mărgele, globuri din carton, globuri din sfoară colorată, nuci vopsite cu lunar, Moși-Crăciuni simpatici, ghirlande colorate din hârtie creponată, precum cele cu care se împodobea odinioară lampa în casa țăranului român. A fost o experiență interesantă  pentru elevii noștri, de a împleti modernul cu tradiționalul, de a înțelege că poți obține frumosul și bucuria din lucruri mici, din lucruri simple și la îndemână.

Copiii au lucrat individual și în echipă, au cunoscut alți copii aici la atelier și au socializat, și-au făcut prieteni noi în cele aproape două ore cât a ținut activitatea. Îndrumătorii ne-au fost aproape și ne-au oferit ajutorul pas cu pas.

La final am colindat cu toții și am promis că ne vom întoarce la muzeu cât mai curând, pentru alte activități educative, în acest spațiu cultural generos și prietenos.

Sărbători cu podoabe de lumină , de simplitate și de bucurie!

 

 

Prof. Maria Brisc, prof. Luminița Abrudan