Selectează o Pagină

Din dorința de a crește atât spiritual, cât și cultural, noi, elevii claselor a V-a A și B, ne-am bucurat de vizita la Filarmonica din Oradea însoțiți de doamnele diriginte Patricia Capriș și Mihaela Olău, precum și de cea care ne insuflă dragul de muzică, dna. profesor Nicoleta Țâmpu.

Până la acest concert, am perceput mai mult partea dramatică a poveștii scrisă de Hans Christian Andersen, însă, după vizionarea piesei, întreaga poveste a căpătat un nou sens, ajutând la vindecarea cicatricii sufletești avute până în momentul acesta. Povestea în sine reprezintă un instrument cu mare impact asupra stării emoționale. Mesajul care, acum, în prag de sărbătoare a ajuns la noi, ia forma compasiunii față de persoanele aflate în dificultate sau care aparțin altor clase sociale.

Cântecele de Crăciun interpretate de corul filarmonicii, de la finalul pisei, ne-a umplut de bucurie și emoție, întorcându-ne acasă cu fețele senine și fredonând un colind. Totodată, am descoperit că pe aripile muzicii putem să ne înălțăm și să simțim cu adevărat o emoție vibrantă.