Selectează o Pagină
Spiritul Crăciunului… un sentiment care te îmboldește să-ți deschizi larg brațele, să îmbrățișezi pe cineva și care aprinde în fiecare o lumină, exact ca o făclie a speranței, ceea ce ne face mai buni și mai senini.

Acestui sentiment, noi, întregul colectiv al liceului (personal didactic și nedidactic), avându-l în mijlocul nostru pe PS Virgil Bercea, i-am oferit o deosebită semnificație la întâlnirea de dinaintea Sărbătoarii Crăciunului.

O îndrăgită tradiție ne reunește și ne apropie pe unii de alții, făcându-ne să ne simțim ca într-o familie, în care fiecare are pentru cel de lângă el un gând bun. La întâlnirea de suflet, PS Virgil Bercea este de nelipsit, ca un bun păstor și îndrumător el are mereu pentru noi o vorbă caldă de încurajare.

În acest an, am simțit cu toții o vibrație înaltă, poate și datorită faptului că această bucurie ne-a fost răpită de condițiile pandemice în anul anterior, însă strălucirea din ochii copiilor se regăsea acum în privirile pline de entuziasm ale fiecăruia dintre noi.

Într-o atmosferă de sărbătoare, doamna director, Antonia Nica, cu încurajările-i caracteristice, îndeamnă fiecare responsabil de arie curriculară să menționze câteva activități cu un impact pozitiv asupra modelării cu multă dăruire și implicare a elevilor noștri, evidențiind astfel bogăția demersului educativ și a muncii depuse, precum și roadele însemnate pe care fiecare dintre noi le-a cules.

O emoție unică ne-a cuprins atunci când domnul Gabi, muncitorul nostru de întreținere, cel care ne-a cucerit prin simplitatea, seninătatea și umorul său și-a luat rămas bun, printr-un poem scris chiar de dumnealui. Doamna director, reprezentând întreg colectivul și-a exprimat în mod oficial recunoștința și aprecierea față de cel care a răspuns cu promptitudine, seriozitate, dar și cu bună-dispoziție ori de câte ori a fost solicitat să meșterească ceva ce nu funcționa sau avea nevoie de reparații.

A urmat un moment cu o deosebită încărcătură spirituală, care a avut menirea de a ne aduce sufletește mai aproape de Nașterea Mântuitorului și de a ne face conștienți de măreția iubirii pe care ne-o trimite Dumnezeu prin Fiul Său. Părintele spiritual Alexandru Fiț a pregătit mici fragmente citite de către patru dintre colegele nostre. Interiorizarea profunzimii mesajului ne-a fost oferită de cuvintele valoroase ale Preasfinției Sale, care ne îndeamnă să ne bucurăm de iubirea din ceruri care vine în sufletul nostru, căutând necontenit să o oferim celor de lângă noi.

De nelipsit din atmosfera de sărbătoare și voie bună, cu vin cald și gustări delicioase, tradiționalul colid din jurul bradului, acompaniat la pian de doamna director, ne deschide sufletele și ne încarcă cu duioșie și speranță. Întorcându-ne la casele noastre, încărcați cu daruri și haruri și cu promisiunea de a face binele, ne-am simțit mai pregătiți în a-L primi și păstra pe Mântuitor în viețile noastre.

 

Autor:

Prof. Capriș Patricia