Selectează o Pagină

Duminică, 23 ianuarie, 20 de copii din clasa a IV-a C ai Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, au trăit emoționantul moment al Primei Comuniuni, în Biserica Sfânta Treime din Oradea, plină de părinți, profesori și enoriași. Fetele au fost ca niște “mici prințese “,  iar băieții –

“ prințișori “, după cum i-a descris Preasfințitul Virgil Bercea, care a oficiat Sfânta Liturghie, împărtășind personal copiii și încurajându-i pe ei și pe părinții acestora cu cuvinte hrănitoare pentru suflet.

După o intensă pregătire spirituală, realizată de către profesorii de religie (sora Ana, părintele Alexandru Fiț și George Demian), cărora le mulțumim pe această cale, copiii L-au primit în mod conștient pe Isus, făcând această zi de neuitat. Desăvârșirea evenimentului s-a datorat și prezenței active a doamnei prof. Cornelia Vesea și a sprijinului constant al doamnelor Director Antonia Nica și Rodica Mureșan.

Prima Sfânta Împărtășanie s-a desfășurat într-o profundă solemnitate, copiii au intrat în procesiune în biserică cu inimile curate după baia spovedaniei, cuprinși de emoția evenimentului. Ei au participat activ la Sfânta Liturghie prin citirea lecturilor şi prin cântece specifice, făcând ca această zi să fie şi mai frumoasă și să rămână permanent în amintirile lor.

 

 

 

Prof. Înv. Jurj Maria

Prof. Înv. Haidu Anca