Selectează o Pagină

,,Să protejăm apa! ” este promisiunea făcută de copiii din clasa a II-a B, cu ocazia întâlnirii cu STROPI, un personaj vesel, curios și dornic să-și facă prieteni noi.

Încurajați de Stropi, elevii au descoperit informații noi despre apă și proprietățile acesteia, despre diferența dintre apa dulce și apa potabilă. Au aflat că anumite acțiuni ale oamenilor pot determina efecte negative asupra mediului: secetă extremă, inundații neașteptate sau dispariția unor specii de animale acvatice. Cel mai tare i-a impresionat pe copii ideea că poluarea ar putea face ca nepoții lor să trăiască vremuri în care apa să fie mai scumpă decât aurul.

Stropi le-a explicat elevilor că apa potabilă din orașul nostru este foarte curată, calitativă. I-a încurajat să se hidrateze des și să folosească recipiente din sticlă. Copiii, la rândul lor, l-au asigurat pe acesta că vor respecta promisiunea făcută și că-i vor instrui și pe adulții din jurul lor să fie responsabili cu această neprețuită resursă.

În atelierul Comuniteca, doamna Anca Mihociu le-a vorbit copiilor despre Vinerea Verde, campanie de ecomobilitate demarată de Ministerul Mediului – România și susținută de Apele Române, iar STROPI și-a luat angajamentul să renunțe, măcar o dată pe săptămână, la deplasarea cu mașina. Copiii au fost foarte încântați de idee, rămâne să vedem dacă noi adulții putem să-i susținem pe aceștia în păstrarea spiritului ecologic de care sunt animați la această vârstă.

 

 

Profesor înv. primar Andreana Brândaș & Anamaria Țirban