Selectează o Pagină

Deși elevii claselor a IX-a A și a X-a A, profil teologie intensiv engleză, se află în online, în cadrul orei de limbă engleză din data de 2 februarie 2022, au avut parte de un invitat special. Este vorba de Raluca Grigoraș, absolventă a programului UWC-Tanzania, Africa 2019/2021, acceptată la facultate în San Francisco, SUA.

Aceasta le-a prezentat, în limba engleză, programul UWC (United World Colleges) și pașii pe care să ii urmeze elevii dacă își doresc să obțină o bursă în cadrul acestui program. UWC cuprinde 18 colegii din întreaga lume care prin educație își propun să unească oameni, națiuni și culturi. În fiecare an, în urma unei selecții naționale, elevii care obțin bursa pot continua să studieze la liceu, în diferite țări din lume. Programul este destinat elevilor din clasele a X-a și a XI-a care pot astfel să susțină în cadrul liceului UWC examenul de Bacalaureat Internațional care e recunoscut în foarte multe țări din lume. Termenul de depunere a candidaturii în acest an este 4 martie.

Elevii celor două clase au putut afla în ce constau diferențele majore ale unui astfel de liceu, materiile pe care Raluca le-a studiat în Tanzania în clasa a XI-a și a XII-a,  dar și importanța implicării elevilor în diferite activități extrașcolare. Au vazut poze din timpul celor 2 ani de liceu petrecute de invitata noastră in Africa. Au aflat de asemenea că acest program UWC oferă și cursuri de scurta durată la care elevii pot depune cerere de candidatură. A fost o experiență motivațională,  captivantă de ambele părți, elevii punând diferite întrebări despre programul UWC. Nu în ultimul rând, aceștia și-au dat seama încă o dată cat de important este să cunoști o limbă străină și cate oportunități li se deschid astfel.

 

Prof. Hoduț Natalia

 

Link catre lista cu absolvenții români ai programului UWC

https://www.ro.uwc.org/news/?pid=3947&nid=287

Link-ul programului UWC Romania

https://www.ro.uwc.org/