În cursul zilei de 28 februarie, bucuria primăverii a venit în curtea Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu”, printr-un târg de mărțișoare, un eveniment inedit și cu adevărat tare drag nouă. Organizarea acestuia a fost posibilă prin unirea eforturilor tuturor elevilor, de la cei mai mici la cei mai mari. Mărțișoarele confecționate sub atenta îndrumare a doamnelor învățătoare și a doamnelor diriginte ale claselor a V-a au adus bucurie pe fețele cumpărătorilor, elevi ai claselor de gimnaziu și liceu.

Consiliul Școlar al Elevilor a fost promotorul acestui eveniment, îngrijindu-se în detaliu de buna desfășurare a târgului. Activitatea a animat curtea liceului, fiecare clasă vizitând standurile cu mărțișoare în orele de curs sau pauze pentru a se bucura de munca celor mici, dar și pentru a ne ajuta să strângem o sumă considerabilă de bani, care vor fi folosiți pentru a îmbunătăți experiența fiecărui elev la școală, prin înfrumusețarea spațiilor de relaxare și prin construirea altora noi pentru clasele primare. Entuziasmul cumpărătorilor s-a văzut în golirea rapidă a standurilor, fiecare mărțișor contribuind la strângerea unei frumoase sume de bani.

Pe de altă parte, un alt scop al proiectului a fost îmbunătățirea legăturii și creșterea interacțiunii dintre elevii claselor primare și cei de gimnaziu și liceu. Nici acest obiectiv nu a rămas fără rezultate, elevii fiind înțelegători cu cei din jurul lor, colaborând și dând dovadă de un comportament exemplar.

Elevii muncitori, coordonatorii acestora, domnii profesori, vegheați și încurajați de conducerea școlii au reușit încă o dată să facă echipă, astfel încât școala să înflorească în fiecare zi asemeni primăverii care bate la ușă.

Vă mulțumim tuturor celor implicați pentru șansa de a aduce o mică bucurie în viețile fiecăruia, la începutul unei primăveri ce sperăm că va fi la fel de frumoasă precum această zi de târg, cu ajutorul mărțișoarelor confecționate cu talent, dar și cu amenajarea spațiilor de relaxare care aduc elevilor un zâmbet pe buze.

Vă urăm o primăvară plină de bucurii și împliniri!

Autori: 

Elevii Zena Pop-Cohuț și Ștefan Borza