Selectează o Pagină

În cadrul proiectului “Step by step pentru o comoară verde”, lansat în cadrul programului Plantropolis demarat de Fundaţia Comunitară şi susţinut de Russmedia România, cu sprijinul VPK Parckaging Salonta şi Asociaţia Grund Community, s-a pus în mişcare prima etapă în perioada 01.02 – 28.02.2022, la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, Oradea.

Pe lângă familiarizarea cu jocul “Smart City”, elevii au desfăşurat diferite acţiuni de reciclare şi activităţi în care au discutat despre încălzirea globală şi producerea efectului de seră.

Elevii clasei pregătitoare A, sub îndrumarea d-nelor învăţătoare Elena Iacob şi Dalia Marian, au desfăşurat o activitate de reciclare care s-a finalizat cu “confecţionarea” unui om de zăpadă din bucăţi de ziar.

Clasa a II-a B au ales să discute despre “Încălzirea globală. Efectul de seră.” Astfel îndrumaţi de doamnele învăţătoare Anamaria Ţirban şi Andreana Brândaş, elevii au urmărit un filmuleţ din seria Paxi dedicat fenomenului Efectul de seră. Ei au înţeles că efectul de seră este un process natural şi esenţial pentru existenţa vieţii pe Pământ. Activitatea realizată a fost apreciată de copii şi cadre didactice deopotrivă, aducând concepte precum cele abordate la nivelul lor de înţelegere. Pe partea de reciclare elevii clasei aII-a B au confecţionat castagnete din capace de sticle şi bucăţi de carton.

La clasa aIII-a A, sub coordonarea doamnelor învăţătoare Bianca Dobrată şi Krisztina Ursu, elevii au recapitulat prin intermediul jocului “Smart City”, diferitele tipuri de deşeuri, s-au responsabilizat să colecteze selective deşeurile. La sfârşitul zilei dorinţa copiilor de a duce acasă jocul în familie, a reprezentat feed-backul pozitiv legat de impactul pe care l-a avut asupra lor.

Clasa aIII-a B a dedicat o întreagă săptămână reciclării, astfel şcolarii împreună cu doamnele învăţătoare Luminiţa Abrudan şi Maria Brisc, au discutat despre beneficiile pe care le are planeta atunci când se reciclează. La finalul discuţiilor elevii au creat postere prin care îndeamnă privitorii la reciclare, mesajul lor fiind: “Să reciclăm cu responsabilitate!”.

Elevii clasei aIII-a C antrenaţi de doamnele învăţătoare Denisa Tirb şi Laura Sereş, s-au delectate cu jocul “Smart City”.

Activităţile desfăşurate în aceste zile au încheiat cu success prima etapă din cadrul proiectului “Step by step pentru o comoară verde” .

Mulţumim pe această cale doamnelor directoare Antonia Nica şi Rodica Mureşan pentru tot sprijinul acordat, cât şi cadrelor didactice pentru implicarea cu trup şi suflet în acest proiect.

 

 

Autor:

Prof. înv. Primar Pintea Adriana şi Gaspar Monika

https://www.canva.com/design/DAE4TisevVU/7amGzlADnoYqkY9H9wQWcA/watch?utm_content=DAE4TisevVU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink