Selectează o Pagină

Azi, 10 martie, am demarat activitățile proiectului ”Din inimi de copii”. Scopul proiectului este organizarea în perioada postului Paștilor a unor colecte de obiecte și alimente pentru a ajuta copiii și familiile refugiate la noi din Ucraina și sensibilizarea copiilor prin acțiuni concrete de efort, sacrificiu, renunțare pentru cei care au mai puțin decât noi, sau care trec prin situații de criză.

Încă din 7 martie, copiii au negociat cu părinții lor cum se vor implica în activitățile gospodărești, pentru a face mici sacrificii și eforturi și astfel să obțină banii necesari cumpărării produselor igienice, propuse pentru prima colectă.

Fericiți, copiii au venit azi cu produsele obținute prin muncă și au împărtășit cu colegii de clasă și cu cei din clasele vecine poveștile pe care le au în legătură cu ajutorul pe care îl fac astfel familiilor refugiate din calea războiului. Spre surprinderea tuturor, entuziasmul copiilor a fost pește așteptări, aceștia aducând produse foarte variate , multe și utile.

Am fost impresionate de modul în care elevii au ajutat la transportarea și selectarea produselor. Erau transpirați de la efort, deoarece au adus produsele de la etaje la parter, dar se ștergeau cu mâna și continuau cu zâmbetul pe buze, conștienți că fac ceva util. Acest lucru demonstrează că au fost impresionați de drama refugiaților și sunt conștienți de importanța gestului lor.

Cu siguranță entuziasmul lor va continua și în săptămânile viitoare, iar mesajele de suflet pe care copiii le creează, cum sunt desenele, textele , rugăciunile, gândurile personale, vor însoți colecta săptămânală.

Autor :  Prof. Lia Șipoș