Selectează o Pagină

500 zile de școală – zi de mare sărbătoare în clasele step by step și numărul rotund ne provoacă la o altfel de zi.

Prin versurile de pe mesajul de dimineață le-am urat celor mici un călduros La mulți ani! și i-am felicitat pentru realizările lor. Prin întrebarea deschisă am aflat ce au învățat ei de-a lungul celor 500 de zile, de ce evenimente/activități își aduc aminte cu plăcere, care e cea mai mare realizare a lor etc. 

Apoi, pentru activitățile de la centre Moș Nicolae le-a adus diferite jocuri de echipă: Scrable, Marocco, Cine sunt eu? etc.

Toată ziua ne-am jucat, doamna! – a fost reacția elevilor la sfârșitul zilei. Și da, toată ziua a fost dedicată jocului, dar au învățat multe: Scrable – au gândit cuvinte din literele date, și-au calculat punctele; la Marocco și-au dezvoltat logica, răbdarea și rapiditatea calculului; prin Cine sunt eu? și-au dezvoltat capacitatea de a pune întrebări, de a face conexiuni între informațiile primite pentru a descoperi cuvântul ascuns etc.

Prezentarea colecțiilor a fost momentul de relaxare a tuturor. Unii și-au demonstrat perseverența continuând colecția de la cele 100 zile de școală, alții și-au demonstrat dezvoltarea în creativitate sau noile pasiuni  prezentând alte colecții care ne-au atras privirile.

Evaluarea zilei am realizat-o cu ajutorul cărților de joc, cu ajutorul cărora elevii și-au prezentat emoțiile trăite de-a lungul zilei.

Părinții ne-au fost alături intrând pe meet și ne-au adresat felicitări, sfaturi pentru următorii ani.

Ca de fiecare dată, elevii clasei a II-a A, coordonați de doamna Șipoș L. și Meze A., au pregătit o felicitare uriașă prin care ne-au dorit: răbdare, perseverență, conștiinciozitate, calm, iubire etc.

Ziua am încheiat-o cu un tort din brioșe și sucuri – surpriza părinților.

prof. înv. Krisztina Ursu