Selectează o Pagină

Elevii clasei Pregătitoare A, au sărbătorit miercuri, 9 martie 2022, 100 de zile de școală. Sărbătoarea a început cu citirea și discutarea mesajului. Aricel, mascota clasei, a stat de vorbă cu elevii, întrebându-i ce au făcut în cele 100 de zile, ce le-a plăcut mai mult, ce au învățat și ce ar dori să facă în următoarele 100 de zile. Am continuat cu prezentarea colecțiilor cu 100 de obiecte și vizita la Librăria Cair Paravel. Activitatea s-a încheiat într-un mod foarte plăcut elevilor: petrecerea cu baloane, confetti și brioșe dulci și apetisante.

Am avut plăcerea de a observa și admira colecții deosebite:o inimă din 100 de boabe de cafea, ariciul cu 100 de țepi, o parcare de 100 de mașini, copacul speranței din 100 de nasturi, turnul din 100 de bețe, litera A din 100 de pompoane, stele din spaghetti, sistemul Solar, acvariul meu,   etc.

La librărie au ascultat povestea Sămânța cea rea, au discutat pe baza conținutului, au experimentat cu ajutorul a două mere urmele pe care le lasă răutatea și bunătatea. Rezultatul experimentului i-a impresionat! Două mere, frumoase la exterior, iar la interior, cel asupra căruia s-au aruncat vorbe rele, era maro și curgeau lacrimi din el…. Sperăm că au învățat să nu se jignească unii pe alții…

Părinții au fost alături de noi, chiar dacă nu fizic, ca adevărați parteneri, implicându-se în realizarea colecțiilor și fiind mândri de modul în care copiii lor și-au prezentat lucrările.

Ne îndreptăm cu pași hotărâți spre 200 de zile de școală, când, mai mari fiind, vom încerca să facem o altă sărbătoare de succes.

La multe zile de școală fericite, dragi elevi!!!

 

prof. Iacob Elena și prof. Marian Dalia