Selectează o Pagină

În perioada 11-13 februarie, Consiliul Școlar al Elevilor al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a participat la o excursie educativă și recreativă la Arieșeni, coordonată de doamnele profesoare Daina Raluca și Popa Ana. Pe parcursul celor trei zile, elevii din consiliu au avut parte de experiențe frumoase, cu ajutorul cărora relațiile dintre aceștia s-au îmbunătățit considerabil, având destul timp să socializeze, să se cunoască și să exploreze împrejurimile, acum că restricțiile din perioada pandemică au fost ridicate.

Aceștia au participat la diferite activități sportive în aer liber, bucurându-se de zăpada rămasă. Dar distracția a continuat și înafara pârtiei, la piscină și prin diferite jocuri de societate. Serile însă au fost nelipsite de muzică, dans și distracție.

Punctul culminant al acestei excursii a fost un workshop de leadership, surpriză pentru elevii, ținut de Liviu Stanciu, facilitator al TrainingPlus, alături de Bâte Alin. În cadrul acestuia, participanții au învățat despre diferitele tipuri de personalități și cum sunt aceștia ca leaderi, au parcurs un chestionar de personalitate Persolog, în urma căruia fiecare și-a descoperit calitățile și defectele tipului său de personalitate. Au învățat tehnici de persuasiune adaptate tipului de persoană cu care au de a face și cum să citească fiecare persoană, în funcție de aparențele acestora. Workshop-ul s-a încheiat cu un quiz cu premii, în cadrul căruia, elevii au identificat tipurile de personalitate a diferite persoane cunoscute.

Excursia nu ar fi fost posibilă fără un suport financiar în valoare de 1000 de euro, obținut în urma unui proiect realizat de doamna Popa Ana, în colaborare cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici, Oradea, proiect menit să susțină formarea și dezvoltarea tinerilor din CȘE. Aceasta a fost un real succes, în care elevii deopotrivă s-au distrat, dar au și învățat lucruri noi ce le vor îmbunătăți activitatea din Consiuliul Elevilor.

 

Autor: eleva Pop-Cohuț Zena