Selectează o Pagină

Anul 2022 a început cu un mare cadou-surpriză pentru clasele primare: 14 tablete de care  beneficiază aproximativ 450 de elevi ai claselor Step by Step, achiziționate prin grija conducerii școlii.

Noi, cadrele didactice din învățământul primar, ne-am acomodat repede cu învățământul online și am îmbrățișat  tehnologia chiar și înainte de pandemie. Astfel, la momentul de față ne-am exprimat dorința da a o folosi  în continuare, chiar și în învățământul față în față,  atunci  când  aceasta poate completa cu succes învățarea la clasă.

După o perioadă în care am descoperit funcționalitățile tabletei și am explorat diferite aplicații, a sosit mult așteptatul moment, de a le  implementa   la clasă.

Astfel, elevii folosesc tabletele în mod special la centrele de citire, științe și arte,  pentru: lecturarea unor materiale prelucrate în word, ppt sau de pe diferite platforme (www.canva.com; www.thinglink.com), căutarea unor informații, evaluarea sau consolidarea unor cunoștințe dobândite prin materiale create în google forms, jocuri interactiveși chestionare realizate pe www.kahoo.com, wordwall, De asemenea copiii au posibilitatea de a descoperi personalități naționale și mondiale, curiozități despre lumea înconjurătoare, povești, fabule, texte nonliterare și reacționează în diverse moduri după vizualizarea lor.   

Folosirea tabletelor la clasă face ca activitățile să fie mult mai atractive, crește motivația copiilor pentru învățare și oferă mai multe posibilități de a lucra în parteneriat și în grup mic. Prin rezolvarea unor sarcini de echipă, elevii învață unii de la alții, învață să colaboreze și astfel crește și motivația spre învățare.         Astfel tehnologia își arată marele potențial educativ și folositor, iar micii școlari învață să folosească tehnologia în mod constructiv.

Suntem recunoscători pentru oportunitatea oferită de conducerea școlii și pentru aceasta îi mulțumim!

 

înv. Ursu K. și Șipoș L.