Selectează o Pagină

Putem avea relații adevărate și pline de respect!

Ne putem face prieteni adevărați!

Putem alege încrederea!

Miercuri, 2 martie 2022, a fost o zi specială pentru Asociația Ziléos, prezentă în școala noastră, deoarece a fost organizată, împreună cu tinerii Ziléos, prima activitate din acest an. Astfel, noi, responsabilii Ziléos, alături de părintele spiritual Fiț Alexandru și domnul profesor Demian George, împreună cu cei prezenți am avut un timp de cunoaștere, de socializare și de împărtășire.

La începutul întâlnirii, prin diferite jocuri, am reușit să ne apropriem mai bine unii de alții, să ne cunoaștem și să ne depășim limitele timidității. În cele ce au urmat, tinerii și-au exprimat, pe bilețele anonime, așteptările pe care le au în legătură cu viitoarele activități Ziléos, venind cu diferite sugestii. 

Pentru primul club (activitatea de bază a Ziléos), tinerii au ales să se dezbată tema „Există viață după moarte?”. Acest club va avea loc în data de 30 martie, de la ora 14:30, în sala festivă a Liceului. Sunt așteptați toți cei interesați!

La finalul acestei activități, după rugăciune, a fost un moment în care tinerii s-au putut bucura de surpriza culinară oferită de cei de la Ziléos.

De asemenea, până la activitatea propriu-zisă a clubului, Ziléos a organizat și un interclub, o ieșire la un film. Tinerii au putut viziona un film ales de ei (Uncharted), care i-a fascinat și care i-a făcut nerăbdători de a vedea și partea a doua, când aceasta va apărea. După film, ne-am bucurat că am putut lua masa împreună, un alt moment important în creșterea relațiilor dintre noi.

 În colaborare cu Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, asociația Ziléos își propune să-i formeze pe toți tinerii care sunt deschiși la a învăța, care vor să-și depășească limitele și care vor să se descopere. Activitățile organizate dezvoltă tânărul din mai multe perspective: personal, social, cultural și spiritual. Mai multe detalii despre Ziléos, puteți găsi pe site-ul https://www.zileos.org/ro/.

Îi așteptăm, cu drag, la diversele activități organizate, pe toți cei interesați de propunerile asociației Ziléos!

 

Iată câteva dintre impresiile celor care au participat la activități:

 

Prima întâlnire avută în cadrul asociației Ziléos a fost una interactivă și distractivă, având oportunitatea de a afla atât despre activitățile viitoare, cât și de a cunoaște, chiar lega noi prietenii. Prezentarea ideilor și inițiativelor, de asemenea discuțiile purtate, mi-au demonstrat cum Ziléos este într-adevăr un ajutor pentru tineri în dezvoltarea lor. Căldura și frumusețea fiecărui membru în parte m-a făcut să conștientizez că aceasta călătorie pe care va urma să o parcurg alături de acești oamenii implicați și devotați, va fi o experiență unică.(Faur Andreea, clasa a XI-a)

 

O nouă zi, noi amintiri frumoase create împreună! Azi a fost o zi specială din punctul meu de vedere…de ce? Pentru că echipa Ziléos a început să prindă culoare. Cum s-a întâmplat acest lucru? Răspunsul e simplu… am petrecut timp împreună, timp valoros pentru fiecare dintre noi, timp în care am avut ocazia să socializăm mai mult unii cu alții, timp care a ajutat la consolidarea relației dintre noi. Pe lângă aceste aspecte minunate trebuie să menționez și faptul că azi am văzut un super film și că toată lumea așteaptă cu nerăbdare partea a doua. .(Ioana Maria Vașadi, clasa a X-a)

 

Ieșirea de azi cu Ziléos a fost una foarte faină. Vibe-ul coordonatorilor te făcea să simți că faci parte din familie. Iar filmul fost unul excepțional și aștept următoarea întâlnire.(Tiziano Țânțaș, clasa a X-a)

 

Responsabil comunicare Ziléos

Tomescu Dragoș