Marcată în fiecare an pe data de 22 martie, Ziua Mondială a Apei se dorește a fi încă un prilej de recunoaștere a importanței pe care o are apa, în susținerea vieții,  dar și în dezvoltarea comunităților.

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day)

Elevii clasei a-IX-a B,  profil matematică informatică , au sărbătorit acestă zi  prin realizarea de  ppt-uri  și planșe frumos ilustrate în care au abordat apa , atât din punct de vedere al structurii și  proprietăților sale, cât  și al importanței ei pentru viață.

Elevii s-au organizat pe grupe de 3-4 elevi, fiecare grupă a susținut  proiectul, iar la final s-au extras câteva concluzii.

 

  • Apa reprezintă esența vieții;
  • Apa este izvorul vieții;
  • Suntem datori să avem grijă de această bogăție a planetei prin evitarea poluării!
  • Apa este importantă și trebuie să o apreciem și să o protejăm cât timp o mai avem!

 

Prin acestă activitate elevii au fost sensibilizați  cu privire la reducerea consumului și evitarea risipei de apă precum și prevenirea poluării acesteia.

Ziua Mondială a Apei este o sărbătoare pe plan internaţional, care ne aminteşte din nou, fiecăruia dintre noi că acest lichid este  atât de indispensabil vieţii.

 

Prof. Iftimiciuc Dorina