Selectează o Pagină

Ziua Poliției a fost sărbătorită vineri, 25 martie, în toată țara. Acest eveniment a fost marcat și la Oradea printr-o serie de activități organizate în curtea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor. În acest an, Poliția Română a aniversat și 200 de ani de atestare documentară a instituției.

Activitățile propuse cu ocazia Zilei Porților Deschise de către polițiștii orădeni au fost variate și interesante pentru fiecare participant. Publicul s-a bucurat de posibilitatea de a testa mașini și motociclete ale polițiștilor. Unii elevi au atins pentru prima dată o armă, au stat la rând să testeze simulatorul de accidente, iar alții s-au bucurat pur și simplu să petreacă puțin timp alături de câinii salvați de Poliția Animalelor.

În mijlocul publicului numeros care a participat la aceste activități propuse de poliția județului Bihor s-au aflat și elevii claselor a V-a C și a VI-a B, care au petrecut vineri o oră alături de agenții de poliție și s-au bucurat să experimenteze, preț de câteva momente, viața de polițist.

Poate, cine știe, unii dintre noi vom îmbrățișa cariera de polițist. Dar, până atunci, le urăm la mulți ani celor care fac cinste acestei meserii, oamenilor care s-au sacrificat pentru respectarea legii și au ținut piept zi de zi nu doar infractorilor, cât mai ales schimbărilor societății!

 

Autor: prof. Ioana Sarca

             prof. Emanuela Țiț