Selectează o Pagină

Azi, 31 martie, o nouă acțiune de mobilizare a tuturor copiilor din clasele step by Step, de la Liceul Greco-Catolic ”IULIU MANIU” ,pentru a colecta haine folositoare ucrainienilor, atât de încercați în aceste vremuri !

Încă de dimineață, coridoarele din fața claselor au fost încărcate cu pungi pe care scria: copii, sau copii de 8-9 ani, sau femei, sau bărbați. Toate arătau grija cu care fiecare a pregătit și a încercat să facă mai ușoară munca voluntarilor de la Caritas Eparhial Oradea.

Ne bucurăm că am putut să adunăm atâtea familii pentru acest gest de ajutor la nevoie și mai ales de faptul că părinții conștientizează impactul educativ pe care acest proiect îl are asupra copiilor: ”Ce bune lecții pentru copii!”, ne scrie o mamă încântată de entuziasmul trădat de chipurile vesele ale copiilor, după ce pozele au ajuns pe grupurile de comunicare cu părinții.

Într-unul din momentele de la Noutăți, Antonia Macarie din clasa a II-a A ne-a încântat din nou cu textul creat cu ocazia ultimei colecte:

Puloverul pierdut

Toate hainele au fost încărcate în mașina încăpătoare cu colecta săptămânii : obiecte de îmbrăcăminte.

Stați ! Nu chiar toate sunt remorcate! Puloverul cărămiziu s-a bocat în băncuța de pe hol! El strigă după ajutor:

–Vă rog! Nu plecați! Sunt blocat!Ajutor!

Când auziră aceste strigăte de ajutor, câteva haine au ieșit din mașină ca să-l ajute. Dar, din nefericire, mașina a plecat înainte ca ele să o ajungă. Sărăcuțele ! Nu-i mai pot bucura pe cei nevoiași!

Dintr-odată un vânticel delicat a decis să ajute, așa că a pornit la drum, a adunat hainele și le-a purtat până la mașină.

Ce bucuroși vor fi ucrainienii care le vor primi în dar, iar sărbătorile le vor aștepta cu mai multă  speranță!

Autor: prof. înv. Lia Șipoș