Selectează o Pagină

O altă etapă minunată, și anume, etapa germinării, ,,Pilda semănătorului”, plină de creativitate și lecții educative, a fost realizată de către grupele de grădiniță și clasele primare ale Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea.

Această etapă ,,Pilda semănătorului”, este prevăzută în proiectul ,,Step by Step pentru o comoară verde”, din cadrul programului Plantropolis lansat de către Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia România, VPK Packaging Salonta și Grund Community.

Preșcolarii și școlarii Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea și-au luat în serios rolul de semănători și grădinari, astfel că, la Centrele de Științe au pus semințe de diferite feluri la germinat, folosind materiale reciclabile.

Această etapă a proiectului nostru le-a oferit copiilor șansa de a se bucura de munca ,,celor două mâini dibace”, mare fiindu-le fericirea când din semințele plantate au început să iasă firicele firave de viață.

Unele grupe, clase au ales să își facă o mini grădină urbană plantând legume și zarzavaturi, mirodenii, plante medicinale , iar alții flori.

Sprijinul a venit din mai multe direcții, de la realizarea bacurilor de permacultură, cu ajutorul firmei S.C Balla Construct S.R.L, prin tăticul Balla Endre care este membru activ al Asociației Pas cu Pas,  transportul acestora cu ajutorul părinților mai multor  clase,  la cele patru structuri ale școlii noastre, cumpărăturile făcute de către cadrele didactice implicate, până la germinarea și realizarea de activități specifice acestei etape.

În urma acestei etape, preșcolarii și școlarii instituției noastre au avut prilejul să facă observarea evoluției plantelor și consemnarea caracteristicilor prin diferite activități găzduite de Centrul de Științe.

În natură găsim toate cele necesare pentru o viață liniștită. O relație apropiată cu natură ne ține mintea sănătoasă și sufletul în pace.

Fericit acela care ştie să trăiască în armonie cu întreaga natură, cu plantele, animalele, oamenii. Cu lucrurile şi cu cuvintele. [Ion Untaru]

 

Autor: prof. înv. Monica Gaspar