De îndată ce imprimanta a fost montată în unul din laboratoarele de informatică din școala noastră, a fost pusă la treabă sub atenta supraveghere a cursanților, voluntarilor și a profesorilor.
Elevii pasionați de știință și tehnologie s-au implicat cu drag chiar și în montarea și asamblarea acestei imprimante, iar primele obiecte printate au fost alese chiar de către ei.
În luna aprilie, în cadrul clubului ,,Știința pas cu pas ̋, elevii s-au familiarizat cu programul Free Cad, au învățat câteva din setările imprimantei și ale slicer-ului Cura.
Beneficiile acestui tip de imprimare au fost imediat identificate de către elevii din acest club și anume :
– cu imprimarea 3D, proiectanții au capacitatea de a transforma rapid conceptele în modele 3D sau prototipuri și să implementeze schimbări rapide de proiectare;
– din punct de vedere practic, imprimarea 3D poate economisi bani și materiale față de tehnicile subtractive, deoarece foarte puțină materie primă este irosită;
-de asemenea, promite să schimbe natura producției, lăsând în cele din urmă consumatorii să descarce fișiere pentru imprimarea, chiar și a obiectelor 3D complexe – inclusiv, de exemplu, dispozitive electronice – în propriile case.
Mulțumim Fondului Științescu Oradea pentru că ne susține.
Aștemptăm cu nerăbtare următoarele întâlniri la clubul ,, Stiința pasa cu pas ̋.