Selectează o Pagină

În acest an școlar, revenind la o viață normală – spunem noi – elevii și profesorii noștri, își săvârșesc activitățile școlare în fiecare zi, căutând motivație și mulțumire în tot ceea ce fac. O parte dintre elevii noștri, încearcă să facă mai mult, iar această străduință se concretizează, de cele mai multe ori, prin recunoașterea lor publică. Le suntem recunoscători tuturor elevilor noștri, în mod deosebit celor care au participat la diferite concursuri și etape ale olimpiadelor școlare. Astăzi, dorim să îi amintim, în mod special, pe doi dintre ei, care ne-au reprezentat cu determinare la faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză.

Cel mai potrivit este, însă, să îi lăsăm pe ei să ne spună câteva cuvinte despre această experiență. Așadar:

Blaga Jaqueline – elevă în clasa a VIII-a A

Aceste câteva zile, petrecute departe de casă, au reprezentat un amalgam de emoții și trăiri sufletești diferite. Sunt recunoscătoare tuturor cadrelor didactice care au depus câte o bucată din sufletul și cunoștințele lor pentru formarea mea. Întotdeauna am simțit că fac parte dintr-o familie apropiată, plină de căldură și susținere. Cu ajutorul doamnei mele diriginte, Natalia Hoduț, care m-a pregătit cu dedicare, am reușit să mă calific la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză.

Au fost câteva zile dedicate emoției, anticipării, și poate chiar fricii, însă au fost stăpânite și de fericire, de momente de distracție.

Am acumulat cunoștințe noi atât în pregătirea pentru această competiție, cât și în urma celor două probe de testare. De asemenea, un câștig poate la fel de valoros îl reprezintă cunoștințele și prietenii pe care i-am câștigat. Am descoperit mai multe perspective, pe care le consider ingenioase și le privesc cu respect, ale elevilor conștiincioși din toată țara. Mândria provocată de rezultatul obținut a fost și ea un câștig.

Colegii mi-au fost alături iar eu îi încurajez pe fiecare să-și materializeze pasiunile, transformându-le în rezultate care, de orice natură, sunt satisfăcătoare.

Bâte Rareș – elev în clasa a X-a B

Participarea la Olimpiada Națională de Limba Engleză a fost pentru mine o experiență unică și inedită. Am trăit emoții intense și constructive, mi-am făcut prieteni noi, atât din județ cât și din diferite locuri din țară.

Limba engleză m-a pasionat încă din clasele primare, iar această olimpiadă a fost o confirmare a înclinației și efortului meu în legătură cu această materie.

Pentru mine, limba engleză este limba științei, a calculatoarelor, a diplomației și turismului, a industriei mass-media, deci a oportunităților. Este legătura cu ceea ce voi alege să urmez în viitor, iar procesul de studiu a devenit firesc și ușor, oferindu-mi satisfacții.

Îmi încurajez toți colegii, mici și mari, să prindă curaj și să se implice în cât mai multe concursuri și activități, să fie motivați, să-și urmeze pasiunile cu efort și dedicare.

Reușita mea nu ar fi fost posibilă fără suportul părinților, doamnei profesoare Adina Radu, școlii și nu în ultimul rând doamnelor director.

Le mulțumesc tuturor!

Dragii noștri, vă mulțumim pentru ceea ce sunteți!

Vă dorim tot binele!

Director,

Prof. Antonia Nica