Selectează o Pagină

Am ajuns la realizarea celei mai spectaculoase etape din cadrul proiectului “Step by step pentru o comoară verde”.

“Grădina noastră… casa noastră” este etapa prin care ne-am propus să ne arătăm măiestria, să ne folosim creativitatea la cote maxime, să “îmbrăcăm” în haine de sărbătoare bacurile de permacultură. În acest sens preşcolarii şi elevii claselor primare de la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea, sub îndrumarea cadrelor didactice, au pregătit, cu multă ingeniozitate, bacurile de permacultură pentru a fi gata pentru găzduirea plantelor ce urmează să fie plantate în etapa următoare.

Cu mic, cu mare, toţi copiii s-au transformat în mici artişti, străduindu-se să realizeze cele mai frumoase lucrări. Din mâna lor au ieşit adevărate opera de artă: de la frumoase peisaje de primăvară, ne-am plimbat cu imaginaţia prin adâncurile mării şi am poposit în lumea lui Nemo şi printre delfini, apoi gândul a zburat prin savana regelui Simba şi chiar în lumea lui Mickey, iar în final am ajuns în “Cartea junglei”, de unde ne-am luat curajul lui Mowglei.

Cel mai minunat lucru pe care l-am învăţat cu toţii din această etapă, a fost să înţelegem că este frumos să împarţi cu alţii, să lucrezi în echipă, să ţii cont de părerile altora. Am înţeles că trebuie să lucrăm cu dăruire, să nu fim superficiali. Dacă vom respecta aceste două valenţe şi pe viitor, atunci tot ceea ce vom dori să realizăm va fi mereu de calitate şi recunoscut, vom fi mereu satisfăcuţi de realizările noastre, chiar dacă efortul este mai mare.

Dorim să mulţumim tuturor cadrelor didactice implicate în acest proiect şi doamnelor director pentru tot sprijinul şi dăruirea de care au dat dovadă.

 

Autor:

Prof. înv. Primar Pintea Adriana