Selectează o Pagină

A devenit o tradiție, întreruptă doar de perioada pandemiei, ca elevii de liceu ai școlii noastre, însoțiți de cadre didactice, să participe la evenimentul de cinstire a memoriei martirilor și mărturisitorilor secolului al XX-lea.

Continuând tradiția, în zorii zilei de sâmbătă, 14 mai, am pornit cu toții, dornici să ne alăturăm Pelerinajului anual de la „Mormintele  Apostolilor” Bisericii Greco-Catolice de la Sighetu Marmației. După procesiunea începută în orașul Sighet, am participat la sfințirea pietrei de temelie a Sanctuarului „Martirilor și Mărturisitorilor Români ai secolului XX”, moment înălțător de cinstire a memoriei celor care și-au apărat credința cu prețul propriei vieți. Apoi, am asistat la Sfânta Liturghie închinată Episcopilor martiri care s-au stins în închisoarea din localitate. Cu toții ne-am unit glasurile în rugăciune, pentru a primi haruri de la Dumnezeu, prin mijlocirea Fericiților Episcopi Martiri.

Acțiunea a  continuat cu vizita la „Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței” din Sighet, apoi a Bisericii Greco-Catolice „Pogorârea Sfântului Spirit” din Sarasău și a „Cimitirului Vesel” de la Săpânța.

La această frumoasă și binecuvântată zi spirituală, elevii au fost însoțiți de prof. Blaga Monica, prof. Nan Gabriela, prof. Mureșan Paula și prof. Andrei Cristea.

Cu toții am adunat amintiri prețioase, fiecare întorcându-ne acasă impresionați de cele văzute și simțite, cu promisiunea sinceră ca vom reveni.

 

Prof. Blaga Monica

Prof. Nan Gabriela

Prof. Ciupleu Ioana

Prof. Mureșan Paula

Prof. Cristea Andrei