Selectează o Pagină

Sala Festivă a Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” a răsunat sâmbătă, 14.05.2022, de acordurile și armonia aduse pe scenă de zecile de copii și tineri care au participat la Concursul Județean ”Cântați cu noi”, secțiunea de muzică cultă, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”.

De o înaltă ținută artistică, atmosfera creată în frumoasa Sală Festivă a liceului a fost întreținută și susținută de elevi din întregul județ Bihor, care au demonstrat că perioada dificilă a ultimilor doi ani nu a stins dragostea de frumos, de cânt, de bucurie a exprimării frumuseții și sensibilității lor artistice prin muzică. Cu toții și-au învins emoțiile, urcând pe scenă și concurând la diferite secțiuni ale concursului, de la ansambluri corale, grupuri vocale, soliști vocali, soliști instrumentiști (pianiști, chitariști, violoniști etc.).

Prestația concurenților a fost apreciată de un juriu alcătuit din: prof. Antonia Nica –  Liceul Greco Catolic ”Iuliu Maniu”,  prof.  Alexandra Ionoi –  Liceul de Arte,  prof.  Alina Zaha –  Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” și prof. Gabriela Bala –  Liceul de Arte.

Școala noastră a fost reprezentată cu cinste atât la nivel gimnazial, cât și la nivel liceal,  elevii noștri reușind să câștige premii la numeroase secțiuni:

Corul Liceului Greco – Catolic ”Iuliu Maniu” –  locul 1 – Ansambluri corale (acompaniamentul a fost realizat de către: prof. George Demian, eleva Mara Mihociu, eleva Daria Haș, prof. Nica Antonia, studenta Măriuca Beita).

Lalu George – clasa 5A                        – locul 3 pian

Haș Daria – clasa 5B                            – locul 1 pian

Roman Sofia – clasa 5B                       – locul 1 pian

Mic – David Mihai – clasa 5B              – locul 1 pian

Golban Natan – clasa 5C                    – locul 3 pian

Golban David – clasa 5C                     – locul 2 pian

Mocan Sarah – clasa 5C                      – două locuri 2 pian

Crișan Victoria – clasa 7A                   – locul 1 pian

Banciu Andrei – clasa 7C                    – locul 1 pian

Kohut Andrei – clasa 9B                     – locul 1 pian

Găman Rareș – clasa 9B                     – locul 2 pian

Cristorean Theodora – clasa 10A     – locul 1 solist vocal

Borz Cristina – clasa 12A                    – locul 1 solist vocal

Se cuvine să îi menționăm aici și pe colegii lor, cei care ne-au reprezentat cu cinste și au câștigat premii la secțiunea Divertisment, desfășurată la Filarmonica de Stat din Oradea și anume:

Iaz Mara – clasa 5A                               – locul 1 – solist vocal

Horbacs Antonia – clasa 11B             – locul 1 – solist vocal

Horbacs Antonia, Muntean Vlad, Ilica Iustin – clasa 11B – locul 1 – grup vocal -instrumental

Rodriguez Pantea Xavi – clasa 9B   – locul 3 – solist instrumentist chitară

Muzica e o revelaţie mai înaltă decât toată înţelepciunea şi filosofia la un loc, spunea marele compozitor Ludwig van Beethoven. Iar această revelație a fost posibilă, sâmbătă, datorită conducerii școlii (director Antonia Nica, director adjunct Rodica Mureșan), căreia i s-au alăturat în calitate de organizatori prof. Nicoleta Țâmpu  și prof. George Demian (Liceul Greco – Catolic ”Iuliu Maniu”), prof. Flavia Ionoi (Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” Aleșd),  prof.  Nicoleta Arendaș (Liceul Don Orione).

 

Prof. Nicoleta Țâmpu